6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Ulucami'de Ramazan coşkusu

ULUCAMİ'DE RAMAZAN COŞKUSU

Türkiye'nin en büyük camilerinden Bursa Ulucami ramazanda dolup taşıyor. Camide kimileri kuranı kerim okuyor, bazıları da dua ediyor. Ramazan sebebiyle bazı vatandaşlar da camide dinleniyor. Camiye akın eden kadınların erkeklerle içiçe ibadet etmesi ise cemaatin tepkisine neden oluyor.

Manevi atmosferiyle müslümanların yanı sıra gayri müslimlerin de ilgisini çeken Ulucami'de namaz kılmak ayrı bir güzellik yaşatıyor. Ramazan dolayısıyla bol bol kuranı kerim okunan camide insanlar gruplar halinde mukabele yapıyorlar. Gencinden yaşlısına onlarca insan kuranı kerimi el birliğiyle hatmediyorlar.

Geçtiğimiz yıl iç restorasyonu tamamlanan bu yıl da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dış cephesi yenilenen camiye bayanlar da özel ilgi gösteriyor. Tespih çeken çocuklar da renkli görüntüler oluşturuyor

Camiye akın eden kadınlar ise kendilerine ayrılan bölümün de dışına taşıyor. Cemaat, kadınların gelişigüzel cami içinde ibadet etmesine tepki gösterirken, "Mutlaka erkek ve kadınların birbirlerinden ayrı şekilde namaz kılmaları gerekiyor. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz. Ya kadınlara ayrılan yeri genişletsinler yada bayanların erkeklerle iç içe girip namaz kılmasını görevliler engellesinler'' dediler.

Ramazan'da Bursa'nın kalabalık mekanı olma özelliğini taşıyan Ulu Cami'ye gelen turist sayısıda oldukça fazla. Kafileler eşliğinde gelen yerli ve yabancı turistler rehberlerinin camiyle ilgili anlattıklarını hayranlıkla dinliyorlar.

ULUCAMİ'DE RAMAZAN COŞKUSU
ULUCAMİ'DE RAMAZAN COŞKUSU
ULUCAMİ'DE RAMAZAN COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 13:28:00
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 14:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?