3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ulucami'de ramazan hareketliliği

Bursa'nın 6 asırlık ibadethanesi tarihi Ulucami'de Ramazan hareketliliği yaşanıyor. 

Ulucami'de Ramazan ayının ilk teravih namazı ile başlayan hareketlilik devam ediyor. Ülkenin dört bir tarafından şehri ziyarete gelenler ilk olarak Ulucami'ye uğrarken, içeride fotoğraf ve görüntü çekerek bilgi alıyorlar. 2 metre kalınlıktaki kolon ve sağlamlık gizemi çözülemeyen duvarlar üzerine işlenen Arapça hat yazıları ve eşsiz mimarisiyle ziyaretçileri büyüleyen Ulucami'ye gelenler şaşkınlığını gizleyemiyor. 

Bir köşeye çekilerek kendi halinde ibadet etmek için de çok uygun bir ortama sahip olan camide her köşede Kur'an-ı Kerim okunup namaz kılınıyor. Bazı kişiler ise cami içinde oturup gerek kendi aralarında gerekse yaşlı kişilerle sohbet ederek huzur buluyor. 

Her gelenin manevi havasından istifade ederek ayrıldığı Ulucami'den yabancı turistler de eksik olmuyor. Ulucami'de Sultan İkinci Mahmut Han'ın altın yaldızlı hat eserinde, Beyazıt Han döneminde Mona Lisa'dan önce dünyada ilk elastik boyanın kullanıldığı Kabe-i Muazzama'nın resmi de bulunuyor. Kabe'nin deri örtüsüyle Kuran ı kerim ayetleri sayısı olan 6666 parçadan hiç çivi kullanılmadan abonoz ağaçları birbirine geçirilerek yapılmış ve üzerinde bugünkü güneş sistemini tasvir eden minber de görenleri hayrete düşürüyor. 2-3 asırlık tarihi kurmalı saatler ise halen çalışarak zamana meydan okuyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?