6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ artık karsız kalmayacak

ULUDAĞ KARSIZ KALMAYACAK

Uludağ'ı yeniden canlandırma ve Türkiye'nin markasına haline getirme çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zirvedeki kar yağışı sıkıntısına yönelik soruna da et attı.

Yılbaşını karsız geçiren Uludağ'da, sömestre tatili için önlemler şimdiden alınıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi olan Uludağ'da sömestre tatilinde kar sorunu yaşanmaması amacıyla otel işletmecileriyle birlikte, yağan karı hafta içinde ısınacak havaya karşı korumak için suni kar makinesini çalıştırdı. Başkan Altepe, daha önce kurulan ancak teknik imkansızlıklardan dolayı kullanılamayan kar püskürtme makinelerinin aktif hale gelmesine yönelik Uludağ'daki sistemi inceledi. Başkan Altepe, Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar ve Ağaoğlu Oteller Grubu Genel Müdürü Murat Türker'in yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar'la sezon başlamasına rağmen yeterli kar seviyesine ulaşamayan Uludağ'ın bu yöndeki sorununun çözümüne yönelik kar püskürtme makinesinin çalışmasının önündeki sıkıntıların giderileceğini söyledi. Başkan Altepe'nin girişimleriyle, pistlerdeki yağan karı koruyucu ve artırıcı kar püskürtme makinesi devreye alındı.

Başkan Altepe, Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'ın daha cazip hale gelmesine yönelik eksikliklerin giderilmesi amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Bursa'nın markası olan Uludağ'ın Türkiye'nin de markaları arasında yer alması amacıyla yıllardır yaşadığı sıkıntılarının giderilmesine çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, "Uludağ'daki kar yağışı bu yıl yeterli olmadı. Ancak kar püskürtme makineleri ile hava sıcaklığının eksi olması halinde kar yağdırılabiliyor. Bu sistemin sistemli bir şekilde çalıştırılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Uludağ kışın artık karsız kalmayacak."dedi. Otel işletmecisi Ender Alkoçlar da, ilk kez bir büyükşehir belediye başkanının Uludağ'a gerçek anlamda sahip çıktığını, sorunlarından kurtulmasına yönelik çaba gösterdiğini belirterek, Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

ULUDAĞ KARSIZ KALMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 18:18:01
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 20:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?