6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ çatrağına alternatif yol

ULUDAĞ ÇATRAĞINA ALTERNATİF YOL

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ yolundaki trafik yoğunluğunu 3. yol ile çözmeye çalışacak. İnkaya ve Mihraplı arasındaki bağlantı yolu ile Uludağ yolundaki araç kuyruklarının son bulması hedefleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Yolu'ndaki trafik yoğunluğunu, İnkaya ve Doburca arasında yapacağı bağlantı yol ile çözüme kavuşturacak. Çekirge ve Alacahırka'dan Uludağ'a çıkan Bursalılar, Dobruca üzerinde yapılacak yeni yolla da zirveye ulaşacak. Yaz ve kış sezonunda yaşanan trafik yoğunluğunun Doburca'daki ek yolla rahatlatılması planlanacak. Uludağ Yolu'nun genişletilmesi konusunda Anıtlar Koruma Kurulu'ndan olumlu sonuç alamayan Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer üzerinden Doburca'dan yapacağı yolla daha rahat bir ulaşım imkanı sunabilecek.

ULUDAĞ YOLU RAHATLAYACAK

Şehir dışından gelip Uludağ'a ulaşmak isteyen vatandaşlar, şehir merkezine girmeden çevre yolu bğalantısıyla Doburca'dan İnkaya çatrağına ulaşabilecek. Yeni yolla ilgili proje çalışmalarının son aşamaya geldiği, ihalesinin yapılıp inşaatına başlanacağı öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projenin hayata geçirilmesiyle Uludağ Yolu'ndaki trafiğin rahatlatılacağını belirterek, "Kış sezonunda Uludağ'a tatilciler akın ediyor. Bu yapılacak alternatif yolla Uludağ'a araçlarıyla giden misafirler trafik yoğunluğu içerisine girmeyecek. Şehrin batı kesiminden gelecek olan yolcular bu yolu kullanarak Uludağ'a çıkacak. Bu önemli proje" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 09:45:01
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 13:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?