2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uludağ Elektrik'te görev değişikliği

Güney Marmara'da devletin elektrik dağıtım hizmetini yürüten Uludağ Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Durali Ferik, Ankara'ya genel müdürlük müşaviri olarak tayin edilirken, yerine Bursa İl Müdürü Talat Özen getiriliyor. 

Elektrik dağıtım işinin özelleştirme kapsamında olmasından dolayı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) bağlı olarak faaliyet gösteren Uludağ Elektrik A.Ş, Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde faaliyet gösteriyor. Türkiye'deki sayılı elektrik dağıtım şirketlerinden olan Uludağ Elektrik A.Ş'de, bölgede yatırımları ve koordinasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı sıfatı ile Durali Ferik yürütüyordu. 14 Mart 2003 tarihinde göreve getirilen Durali Ferik, 4.5 yıllık görev süresinde bölgede yüzde 12 olan kayıp kaçak oranını yapılan alt yapı ve denetim çalışmaları ile uluslararası standart olan yüzde 7 seviyesine indirdi. 

Özelleştirme sürecinin hızlandığı ve şebekenin verimli hale getirildiği 4.5 yıllık dönemde bölgede 110 milyon YTL'lik yatırım yapıldı. Özellikle Bursa'da etkili olan lodos sebebiyle sık arıza veren bölgelerde havai elektrik hatları yer altına alındı. Bazıları Dünya Bankası finansmanı ile gerçekleşen bu yatırımlar ile birçok mahalle ve bölgede yaşanan elektrik kesintileri ortadan kalktı. 

Bursa'da Ak Parti'nin bürokratları yenilemeye yönelik operasyonu çerçevesinde, Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden sonra gerçekleşen görev değişikliği henüz resmi olarak teblig edilmedi. Şifahi olarak bildirilen kararın, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan resmiyete dökülüp, ancak önümüzdeki hafta başında Bursa'ya ulaşması bekleniyor. İl Müdürlüğü'nden Uludağ Elektrik'e geçecek olan Elektrik Mühendisi Talat Özen de uzun yıllardır kurumda üst seviye yönetici olarak görev yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 11:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?