6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ İnşaat mağdurları adliyede

ULUDAĞ İNŞAAT MAĞDURLARI ADLİYEDE

Bursa'da, ev sahibi olmak isterken dolandırıldıklarını iddia eden Uludağ İnşaat firması mağdurları, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ev sahibi olmak isterken evlerindeki eşyalardan da olmak üzere olduklarını ifade eden müştekiler, yetkililerin konuya acilen el atmasını istedi.

4 yıl önce ev sahibi olmak için belli meblağlar ödeyerek senet imzaladıkları Uludağ İnşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia eden müştekilerin yıllar süren mücadelesi sonuçlandı. Haklarında, "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan dava açılan Uludağ İnşaat sahipleri Ahmet T. ve Rukiye T.'nin yargılanmasına başlandı. 80 ayrı müştekinin katıldığı davada, mağdurlar sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Davanın benzer mahiyette olan Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayla birleştirilmesine karar verildi.

Bugün duruşmaya gelen mağdurlar, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Uludağ İnşaat mağdurları adına konuşan Nihal Bulur; Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Denizli ve Gebze'de binlerce kişinin "kira öder gibi ev sahibi olma" sloganıyla yola çıkan Uludağ İnşaat firması tarafından dolandırıldığını ifade ederek, "İflas masası tarafından yapılan incelemede, söz konusu firmanın Bursa'da 2 milyon lira, Türkiye genelinde ise 16.3 milyon lira imalat yaptığı belirlenmiştir. Sadece Bursa'dan iflas masasına

başvuran üyelerden 11.1 milyon lira, Türkiye genelinde ise 23.8 milyon lira toplanmıştır. Bu paranın sadece 12.3 milyon lirası imalat için kullanılmıştır. Bir şekilde imalatı durdurulmuş firma hakkında 37 bin liralık borcunu ödeyemediği için iflas davası açılmıştır. Her ne hikmetse Uludağ İnşaat, başka bir firmaya 8 milyon lira borç verebildiği halde, 37 bin liralık küçük bir rakamı ödemediği için hileli iflas yoluna gitmiştir" iddialarında bulundu.

Şirketin iflasını 2 yıl önce açıkladığını kaydeden Bulur, "Biz mağdurların ev sahibi olmak için imzaladığı senetler 3. şahıslara ciro edilmiştir. Üstelik ev sahibi olmak isterken evlerimize haciz gelmiş, evimizdeki buzdolabımıza televizyonumuza göz dikilmiştir. Tüketici mahkemelerine dava açılarak şimdilik senetlerin ödemesi durdurulmuştur. Biz mağdurlar olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Çalmadık kapı, gitmedik yer bırakmadık. Fakat gördük ki bizim elimiz kolumuz bağlanmış. Yılmadan mücadelemizi

sürdürdük ve bugün ceza davası başladı. Kimsenin bizim durumumuza düşmemesi için anlatılanlara lütfen kulak verin" ifadelerini kullandı.

ULUDAĞ İNŞAAT MAĞDURLARI ADLİYEDE
ULUDAĞ İNŞAAT MAĞDURLARI ADLİYEDE
ULUDAĞ İNŞAAT MAĞDURLARI ADLİYEDE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 12:37:01
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 18:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?