6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ karla kaplandı!

Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip olan Bursa Uludağ'da mevsimin ilk karı yağdı.

İstanbul'da dün akşam yağan sağanak yağmur nedeniyle bazı yerlerde evleri su bastı, araçlar sular altında kaldı. Antalya'da ise vatandaşlar aşırı yağış ve sele karşı uyarıldı. Yağışlı hava tüm Türkiye'de hafta sonu da sürecek

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Türkiye’nin en modern kayak merkezlerine sahip olan Uludağ’da sezonun ilk karının yağmasına neden oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü Uludağ’da yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

Bu yıl erken yağan kar, otellerini açma hazırlığında olan işletme sahiplerini sevindirdi. Toplam 6 otel 9 kamu ve özel sektöre ait misafirhanenin bulunduğu Uludağ’da 5 bin yatak kapasitesi bulunuyor.

ANTALYA İÇİN UYARI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, sabah saatlerinde başlayan yağmurun gün içinde şiddetini artıracağını, vatandaşların sel ve taşkınlara karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Necip Duman, Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın gün boyunca etkili olacağını vurguladı.

Yağışlı havanın il merkezinin yanı sıra ilçelerde de etkili olacağını ifade eden Duman, “Sabah saatlerinde başlayan yağmur gün içinde şiddetini artıracak. Vatandaşlar sel ve taşkınlara karşı duyarlı olmalı. Sel ve taşkın riski yarın sabaha kadar sürecek” dedi.

Kent merkezinde bugün metrekareye 50-60 kilogram yağış düşmesini beklediklerini dile getiren Duman, kuvvetli yağış anında rüzgar hızının saatte 60-70 kilometreye kadar çıkacağını kaydetti.

MARMARA BE KUZEY EGE'DE FIRTINA

Marmara ve Kuzey Ege bölgesinde fırtına, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

Çanakkale ile adalar arasındaki deniz ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin yetkililerinden alınan bilgiye göre, fırtına yüzünden Kabatepe ile Gökçeada arasındaki saat 10.00 ile Gökçeada ve Kabatepe arasında saat 12.00'de yapılacak arabalı vapur seferleri geçici olarak iptal edildi.

Yetkililer, boğaz hattındaki diğer seferlerde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını bildirdi.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise saatteki hızı zaman zaman 55 kilometreye kadar ulaşan fırtınanın, Marmara ve Kuzey Ege'de etkili olduğunu, öğleden sonra hızının artmasının beklendiğini belirttiler.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2012 Perşembe 10:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?