2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uludağ Meşrubat hedef büyüttü

Erbak Uludağ İçecek Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl, yakın dönemde kimsenin yabancı olmadığı yeni bir içecek türünde faaliyet göstereceklerini belirterek, şirket olarak 2010 yılı hedeflerinin 100 milyon dolar olduğunu söyledi.
Yenice mevkiindeki yeni üretim tesisleri ve Orhaneli Yolu Çaybaşı köyü yakınlarındaki Uludağ Doğal Maden Suyu Tesisi'ni basın mensuplarına tanıtan Erbak Uludağ İçecek Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl, 2007 yılının sonunda hedef cirolarının 65 milyon dolar olduğunu dile getirdi. Uludağ İçecek Grubu'nun içecek sektöründe 1930 yılından beri faaliyet gösterdiğini kaydeden Kızıl, Uludağ İçecek Grubu'nun 2007 yılı toplam satış hacminin 100 milyon litreye ulaştığını ifade etti. Kasım ayında devreye
girecek yeni yatırımlar ile 360 milyon litre üretim kapasitesine sahip olacaklarını vurgulayan Kızıl, ihracata önem verdiklerini, 2007 ihracat hedeflerinin 7 milyon dolar olduğunu söyledi.


"Dünya'nın neresinde Türk varsa, Uludağ gazozu orada" sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Kızıl, "Uludağ İçecek Gurubu'nun hedefi, 2010 yılına kadar cirosunu 100 milyon dolara çıkartmaktır. Uludağ gazozu, Almanya başta olmak üzere tüm yabancı vatandaşlara içirmek için gerekli olan hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Yıllık 26 milyon adet metal kutu ve şişe Uludağ içecek ürünleri ihracatı yapıyoruz. Bugün başta Almanya olmak üzere Avrupa, Amerika, Kıbrıs ve Arjantin'e gazoz satılmaktadır. Hindistan'a da
ihracat yapabilmek için doğru bir aracı bekliyoruz. Şirketler içerisinde uygulanmaya başlayan eğitimler sayesinde bu sene sonunda OHSAS 18001, İSO 22000 Gıda Güvenliği ve İSO 9001-2000 belgeleri alınması planlanmaktadır" dedi.


Son 3 yılda yapılan toplam yatırım miktarlarının 20 milyon euro olduğunu ifade eden Kızıl, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde alınan 5 bin 500 metrekare arazi üzerine genel müdürlük binası ve direk dağıtım deposu yapmayı planladıklarını kaydetti. Şirketin son 6 yılda cirosunu döviz bazında 4'e katlandığının altını çizen Kızıl, hem yapısal, hem finansal, hem de pazar bakımından büyük sıçramalar yaptıklarını söyledi.


Uludağ İçecek Grubu'nun "efsane" cam şişesini uzun bir aradan sonra 2004 yılında tekrar piyasaya sunduklarını dile getiren Kızıl, "Bu olumlu geri dönüş ile birlikte tüketicilerin tek içimlik ambalajlara olan ilgisi arttı. 'Efsane' gazoz şişesinin yıllık satışı 13 milyon adede ulaştı ve toplam gazoz satış hacmi ise 40 milyon litredir. Uludağ maden suyunun son 6 yılda yüzde 80 artmasının yanı sıra 2007 yılı sonunda 90 milyon adet şişe satımayı planlıyoruz. 'Frutti' markası ile meyve aromalı doğal maden suyu kategorisine başarılı giriş yaptık. 'Frutti' son 4 yılda 6 misli artarak 75 milyon adet şişe satışı yapmıştır. 2007 yılı Haziran ayı ortalarında Türkiye'de ilk defa geleneksel Türk limonatasını üretmeyi başardık" diye konuştu.

"YENİ İÇECEK TÜRÜ 2008'DE PİYASALARDA"
Uludağ İçecek Grubu'nun, gazlı meşrubat, doğal maden suyu, meyve aromalı maden suyu ve limonata olmak üzere toplam 4 kategoride hizmet verdiğini belirten Kızıl, önümüzdeki dönemlerde vatandaşların yabancı olmadığı bir içecek türü üreteceklerini belirtti. 2008 yılı yazında satışa sunmayı planladıkları yeni içecek türünün rağbet göreceğini tahmin ettiklerini anlatan Kızıl, "Yakın bir dönemde yeni bir kategoride daha faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Kimsenin yabancı olmadığı yeni ürünümüzü, 2008 yılının yaz mevsiminde piyasalara sunmayı düşünüyoruz. Türkiye'de yıllardır faaliyet gösteren ve yüzde yüz Türk sermayesine sahip olan Uludağ İçecek Grubu'nun başarıları gittikçe artmaktadır" ifadelerini kullandı.


Tanıtıma Erbak Uludağ A.Ş. Yönetim Kurlu Başkanı Mehmet Erbak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuran Kızıl ve Erbak Uludağ Genel Müdürü Mete Öz de katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 22:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rıdvan SÖNMEZ IP: 88.242.245.xxx Tarih : 15.09.2008 19:53:24

yeni içeceğiniz olan uludağ limonatayı çok beğendik. Yalnız 1 litre yetmiyor 2 veya 2,5 litre üretmeniz mümkünse lütfen deneyin eminim yoğun bir talep olacaktır. Başarılarınızın devamını diliyorum iyi çalışmalar