3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ ormanlarında kabus gece

Bursa'dan piknik yapmak için Uludağ'a çıkan 5 kişilik aile, Oteller Bölgesi'nden Sarıalan'daki teleferik istasyonuna yürümek isteyince ormanda kayboldu. Gece boyunca 8 kilometre yürüyen ve yırtıcı hayvanlarla karşılaşan Kılıç ailesi, 8 saat sonra jandarma tarafından bulununca sevinç gözyaşları döktü. Yürümekte güçlük çeken şeker ve tansiyon hastası 65 yaşındaki Elife Kılıç, kurban adadığını söyledi. Gece karanlığında sık ormanda ve uçurum kenarlarında düşe kalka yürüyen aile fertleri, kurtulduklarına inanamadı.

Yeşilova semtinde oturan karayolları emeklisi İbiş Kılıç (66), eşi Elife (65) kızları Neriman (29), Elif (26) ve oğlu Murat Kılıç (30) teleferikle piknik yapmak için Sarıalan'a, oradan da minibüsle Oteller Bölgesi'ne gitti. Akşam saatlerinde pikniğini tamamlayan aile, teleferik istasyonunun bulunduğu Sarıalan'a minibüsle dönmek yerine, ormanda yürüyerek dönmeyi denedi. Saat 17.00 sıralarında girdikleri ormanda sık ağaçlar yüzünden yollarını şaşıran ve kaybolan Kılıç ailesinin 5 ferdi, havanın kararmasıyla kaybolduklarını jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine Uludağ Jandarma Dağ Arama Kurtarma Birliği'nden 5 kişilik ekip ve Çobankaya'dan yöreyi bilen kişiler de 2'si yaşlı olan 5 kişiyi bulabilmek için seferber oldu.

Aile fertleri ayı ve kurt gibi yırtıcı hayvanlarla karşılaşınca beklemek yerine yürümeye devam etti. Gece karanlığında el ele tutuşan ve düşe kalka yamaçlardan aşağı inen Kılıç ailesinin fertleri, Gürpınar Deresi yakınlarına ulaştı. Anne Elife Kılıç'ın "Dere kenarı bizi bir yere götürür" sözü üzerine aile fertleri bu güzergahı takip etti. Jandarma ekipleri ise telefonla irtibat kurdukları Kılıç ailesinin fertlerini gece geç saatlerde Zeyniler köyünün üst tarafındaki ormanlık alanda buldu. Yaklaşık 8 saatlik kabustan sonra karşılarında askerleri ve yöreden vatandaşları gören Kılıç ailesinin fertleri gözyaşlarına boğuldu.

Tekstil işçisi Neriman Kılıç, perişan olduklarını ve kurtulduklarına inanamadığını belirterek, "Teleferik istasyonuna yürüyerek gitmeyi denedik. Ormanda kaybolduk. Sık ağaçlar ve gecenin karanlığında büyük korku yaşadık. Birbirimize tutanarak konuşarak moral verdik. Ağabeyimin çakmağını yakarak önümüzü görmeye çalıştık. Çok kişi olduğumuz için karşılaştığımız boz ayı ve yavruları bizden uzaklaştı" dedi.

3 telefonlarının da şarjı biten ailede en bitkin düşen ise 65 yaşındaki anne Elife Kılıç oldu. Tansiyon ve şeker hastası Elife Kılıç, "Hep dua ettik. 'Allahım, kurtulursam kurban keseceğim' diye adakta bulundum. Çok büyük korku ve acı yaşadık" diye konuştu.

4 çocuk babası İbiş Kılıç ise, ormana girdiklerinde dere boyunu takip ettiklerini ifade ederek, "Kaybolduktan 3-4 saat sonra şehrin ışıklarını gördük. 'Yarım saatte yürürüz' diye aşağı doğru indik. Ama görüldüğü kadar kolay değilmiş. Önümüze koca bir ayı çıktı. 5-6 tane de kurtla karşılaştık. Su borularının bizi bir yere götüreceği inancıyla Gürpınar Deresi'nden boruları takip ettik. Bizi kurtaran mehmetçiğe müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

Karşılarında jandarmayı gördüklerinde sevinç gözyaşı döken Elif Kılıç ve ablası Neriman Kılıç anneleri tarafından, "Biz utanılacak bir şey yapmadık" diyerek teselli edildi. Jandarma ekipleri, aile fertleri hakkında ormanda izinsiz yürüyüş yaptıkları için 'Kabahatler Kanunu'na göre işlem yaptı. Aile fertleri de Zeyniler köyünden yardımsever bir vatandaşın cipiyle gece 02.00 sıralarında kent merkezine indirildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 10:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?