4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ planı sezon sonuna kaldı

ULUDAĞ PLANI SEZON SONUNA KALDI

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'da ruhsata aykırı yapılan otellere tanınan tahliye süresinin kış sonuna ertelendiğini söyledi.

Uludağ'ın geleceği ile ilgili hazırlanan 1/25000'lik uzun devreli gelişim planı çalışmasının tamamlandığını hatırlatan Vali Şahabettin Harput, planın Anıtlar Bölge Kurulunun gündeminde olduğunu bildirdi. Alaçam, Sarıalan ve Çobankaya bölgelerinde kayak ve kış turizmi yapılmasına imkan sağlayacak şekilde düzenleme yaptıklarını ifade eden Harput, Uludağ için dönüm noktası olan bu projenin hayata geçmesi için ruhsata aykırı otellerin yıkılacağını, ancak tahliye için işletmecilere tanınan süreni ertelendiğini kaydetti.

4916 sayılı kanuna muhalefetten bir kısım otel ve işletmelere uygulanacak müeyyide hakkında Çevre ve Orman Bakanlığı'na bilgi sunulduğunu söyleyen Harput, sezon başlangıcında hem tatilcileri hem otelcileri mağdur edecek böyle bir kararı uygulamayıp ertelediklerini bildirdi.

Tahliyenin sezon sonuna bırakılmasının daha doğru olacağını bakanlığa ilettiklerini vurgulayan Harput, "Bakanımız bu talebi uygun gördü ve işletmecilere sezon sonuna kadar mühlet verdi. Bu konu otelcilerimize anlatıldı. Otelcilerimizin tamamına yakını bu taahhütnameyi verdi. Böylece 2009-2010 sezonunda Uludağ'da kış ve kayak turizmiyle alakalı herhangi bir sıkıntı yaşanmadan yine vatandaşlarımızın bu sezonu değerlendirebileceklerini ifade etmek istiyorum. Bu konuyla alakalı bir hususun daha altını çiziyorum, 1/25.000'lik uzun devreli gelişim planının tamamlanmasından sonra Uludağ ile alakalı 1/1000'lik ve 1/5000'lik uygulama planlarının ve imar planlarının yapılması gerekiyor. Çevre ve Orman Bakanlığı bu iki planı da ihale etti. Bu planlar, Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ile yapılacak. Planların bitirilmesiyle Uludağ'ın geleceğe dönük nihai şekli belirlenmiş olacak" dedi.

ULUDAĞ YOLU TAMAM

Uludağ yolunun 3 şeritli olması için Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını belirten Harput, "Yolun darlığı sebebiyle özellikle bazı virajlarda zaman zaman kazalar oluyor. Gerek Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, gerekse Anıtlar Kurulu'nun müsaadesini almak suretiyle geçtiğimiz yıl Uludağ yolunun 5 ayrı bölgesinde genişletme çalışmaları tamamlandı. Ancak buradaki çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak önümüzdeki suretçe Uludağ yolunun üç şeritli hale gelmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı, gerek Karayolları Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar ile görüşmelerimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

KAR PERDELERİ TAMAM

Uludağ'la ilgili geçtiğimiz yıl bir gencin kaybolmasının ardından bölgedeki riskli bölgelerin tamamına kar perdelerinin yerleştirildiğinin altını çizen Harput, "Uludağ'daki kayak esnasında spor yaparken kaybolma riski taşıyan vatandaşlarımızın bu riski yaşamamaları için özellikle kar perdesi olmayan bölgelerin kar perdesi ile kapatılması talebi vardı. Bu çalışma sezon içerisinde tamamlanıp, Uludağ'ın riskli bölgeleri tamamıyla kar perdesiyle kapatıldı. Öte yandan Uludağ'ın ulaşımı ile alakalı teleferik projesi Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından tasdik edildi. Müteahhit Büyükşehir Belediyesi'nin kontrol ve denetiminde çalışmalarını sürdürecek. En kısa zamanda çalışmaların başlamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 17:54:05
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 10:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?