2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uludağ Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

Uludağ Üniversitesi’nde 2007-2008 yılı eğitim öğretim kayıtları, 3 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Merkezi sistemle yapılacak kayıtlar, 10 Eylül'de sona erecek.

Uludağ Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan 9 bin öğrencinin kayıtları, 3 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Kayıtların 10 Eylül Pazartesi günü sona ereceğini belirten Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şükran Yılmaz, saat 09.00-17.00 arasında yapılacak kayıtlarda, 150 personelin görev alacağını söyledi. Belgelerini eksiksiz getirenlerin işlemlerinin 4-5 dakikada biteceğini vurgulayan Yılmaz, velilerin ve öğrencilerin sabah saatlerinde yığılmalarına gerek olmadığını kaydetti. Yılmaz, her fakülte ve yüksekokulun kayıt tarihlerinin farklı olduğunu dile getirdi.

Mazeretleri sebebiyle gününde kaydolamayanların mazeret kayıtlarının da 10 Eylül 2007 Pazartesi günü merkez yemekhanesinde yapılacağını ifade eden Yılmaz, bazı fakülte ve yüksekokullarının kayıtları ise kendi birimlerinde gerçekleştireceğini kaydetti. Öğrencilerin kayıtlarda sıkıntı yaşamaması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Yılmaz, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kent dışından gelecek öğrenciler için kayıt danışma masası oluşturduklarını söyledi.

Yılmaz, "Görükle ile terminal arasındaki ulaşım ise 93 numaralı Terminal Otobüsü ile sağlanabilecek. Bursaray Küçük Sanayi İstasyonu’ndan Görükle Yerleşkesi’ne düzenli ulaşım aralıksız devam edecek. Öğrencilerin indirimli toplu taşıma kartı alabilmeleri için BURULAŞ'ın Görükle Yerleşkesinde kayıtlar sırasında başvurular yapabilecek. Bu arada merkezi kayıt yaptıran öğrenciler ve velileri için de, ilgili dekanlık ve yüksekokul müdürlüklerince tanıtım toplantıları düzenleniyor. Kayıt günlerinde ayrıca, saat 11.00 ve 14.00’te kayıt merkezi önünden ilgili fakülte ve yüksekokullara ücretsiz araç kalkacak. Öğrenciler ayrıca, http://www.uludag.edu.tr/ adresinden, kayıt sırasında istenen belgeler, katkı payları ve kayıt işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgileri öğrenebilecek" diye konuştu.

Kayıtları Görükle Yerleşkesi Merkez Yemekhane Binası’nda yapılacak fakülte ve yüksekokullar şunlar:
"Tıp Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, 3 Eylül Pazartesi günü. Eğitim Fakültesi (Resim, Müzik, Beden Eğitim bilimleri hariç), Fen-Edebiyat Fakültesi, 4 Eylül Salı günü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yalova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 5 Eylül 2007 Çarşamba günü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu: 6 Eylül Perşembe günü. Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Orhaneli Meslek Yüksekokulu, Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu, Keles Meslek Yüksekokulu, 7 Eylül Cuma günü. Yeni hizmete giren Güzel Sanatlar Fakültesi'ne öğrencilerin kayıtları ise 12-14 Eylül tarihleri arasında Görükle Yerleşkesi’nde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacak" .

Diğer fakülte ve yüksekokul kayıtların yer ve tarihleri ise şöyle:
"Eğitim Fakültesi’nin Müzik bölümü 6-7 Eylül, Resim-İş bölümü 10-12 Eylül, Resim-İş (İkinci öğretim) 13-14 Eylül, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 12-14 Eylül bölümlerinin kayıtları, Eğitim Fakültesi Görükle Yerleşkesindeki fakülte binasında yapılacak. İlahiyat Fakültesi’ne yerleşen öğrencilerin kayıtları, 3-10 Eylül 2007 tarihleri arasında Fethiye Yerleşkesindeki fakülte binasında yapılacak. Devlet Konservatuvarı 7-13 Eylül tarihlerinde Yıldırım 152 Evler’de bulunan Devlet Konservatuvarı binasında, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 3-10 Eylül tarihlerinde Yalova Yolu üzerindeki Ali Osman Sönmez Yerleşkesi’nde, İnegöl Meslek Yüksekokulu 3-10 Eylül tarihleri arasında İnegöl/Cerrah Yolu üzerindeki Eski Tekel Binasında, Yalova Meslek Yüksekokulu 3-10 Eylül tarihleri arasında Bağlarbaşı Mahallesi Safran Yolu'nda, Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu 3-10 Eylül tarihleri arasında İznik Yolu üzeri 3. kilometrede" .
iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2007 Cumartesi 15:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?