2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uludağ Üniversitesi'ne kalite belgesi

Uludağ Üniversitesi, uluslararası düzeyde akredite olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. İngiliz Kalite Yönetim Sistemi'ne (UKAS) dayanan SGS, Uludağ Üniversitesi'ne IS0 9001-2000 kalite yönetim sistemi belgesi verdi. 

2003 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği'nin Avrupa'da ortak yüksek öğretim alanı oluşturmayı amaçlayan Bologna reformlarının hayata geçirilmesi konusunda yaptığı anlaşmayla 662 Avrupa üniversitesine en iyi örnek gösterilen Uludağ Üniversitesi, Avrupa'nın en saygın kuruluşundan kalite yönetim sistemi belgesini aldı.

 Uludağ Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Niroşirurji ve Nükleer Tıp Ana Bilim Dalları'nın Avrupa Uzmanlar Birliği tarafından akredite edildiği hatırlatılarak, "Burada verilen uzmanlık eğitimlerinin tüm Avrupa'da geçerli olmasıyla devam eden kalite yolculuğumuz, üniversiteye bağlı tüm sağlık kuruluşlarının İngiliz Kalite Yönetim Sistemi'ne dayanan ve toplam kalite yönetiminin Avrupa'da en saygın kuruluşu olan SGS'den ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi belgesini almakla önemli bir noktaya ulaşmıştır" denildi. 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın 13 Eylül tarihinde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği de bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 15:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?