1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Uludağ'a Arap turist akını

Türkiye'de kış turizminin merkezi olan Uludağ, yazın da Arap turistlerin gözde mekanı haline geliyor. Özellikle Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Bursa ve Yalova Termal'e gelen Arap aileler, sıcak yaz günlerinde serin havası ile meşhur Uludağ'a akın ediyor. 

Teleferik'le Sarıalan bölgesine çıkan Arap turistler, et mangal restoranlarında ailece verilen ziyafetlerin ardından telesiyeje biniyor. Asırlık çam ağaçlarının altında kuzu etine hayran kalan Arap aileler, her yıl Uludağ'da et mangal yapmanın geleneksel keyif haline geldiğini belirtiyor. 

İlk defa Uludağ'a gelenler ise güneşli ortamda klima ortamında olmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını ifade ediyor. Bölgeye, kilosu 20 YTL olan kuzu eti, ayran gibi yiyecek ve içecekler takviye ediliyor. 

Sarıalan'da faaliyet gösteren 5 et mangal restoranında Arap ailelerin duman dumana giden keyifleri, yerli ziyaretçileri de imrendiriyor. Erkeklerin beyaz entarileri, kadınların siyah feraceleri ile dikkat çektiği Arap turistler, Bursa ve Uludağ'daki sükunet sebebiyle huzurlu olduklarını vurguluyor.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 12:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?