3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ'a bahar geldi

Nisan ayının girmesi ile birlikte hava sıcaklıkları 20 derecenin üzerine çıkarken, son 5 yılın en fazla kar yağışını alan Uludağ'da kayakçılar tişörtle kayıyor.

Pistlerde halen 2 metre kar bulunan Uludağ'da otellerin kapanması ile birlikte pistler çalışanlara kaldı. Bir sezon boyunca müşterilerine hizmet veren kayak dükkanı, telesiyej ve otel çalışanları, bordlarını alarak güneşli günlerin keyfini çıkartıyor. Gündüz güneşle birlikte 20 dereceye ulaşan sıcakta kısa kollu tişörtleri ile snowbord yapan çalışanlar, Uludağ'da 3 otelin açık kalması ile birlikte pistlerdeki yoğunluğun azaldığını belirtiyor.

Telesiyejde kasiyer olarak çalışan Ramiz Aydın (21), Harun Ünaldı (25), kayak malzemeleri kiralayan Bertan Arın (30) ve resepsiyonist Emre Işıklı (21),
Uludağ'daki bol karın Nisan ayında kısa kolla keyfini çıkartıyor. Hafta sonu İstanbul ve Bursa'dan günü birlik kayakçıların halen Uludağ'a geldiklerini belirten çalışanlar, hafta içiyse kendileri bol bol kayak yapıyor. Nisan ayının sonuna kadar yetecek miktarda kar olduğunu belirten çalışanlar, yollarda her hangi bir buz ve kar olmaması sebebiyle ulaşımın da normal araçlarla yapılabildiğini kaydetti. Uludağ'da karın kalkması ile birlikte birçok yeni düzenlemeye başlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 18:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?