4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'a dişli tren

(DÜZELTME)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ'a dişli tren projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını Bursa'nın özellikli bir şehir olması için bu projeye önem verdiklerini söyledi. Teleferik'ten başlayarak Uludağ Çobankaya'ya uzanacak yaklaşık 12 kilometrelik dişli tren projesiyle ilgili İsviçre'den gelen bir heyet de Başkan Danışmanı Levent Fidansoyla birlikte Uludağ'da inceleme yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul dönüşünde feribotta İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Dişli tren için bir heyetin geldiğini anlatan Başkan Recep Altepe, "Uludağ'a teleferikle ve trenle ulaşmak istiyoruz. İnsanlarımız araçla gitmesin. Yaz kış trenler vızır vızır çalışsın istiyoruz. Teleferik projesi başlamak üzere. Bursa farklı olsun istiyoruz. Şu anda dünyadaki tüm trenleri inceliyoruz. Zaman kazanmak için kapsamlı bir araştırma içindeyiz" dedi.

Önemli olanın sıradışı projeleri Bursa'ya kazandırmak ve kentin adını dünyada ön plana çıkarmak olduğunu anlatan Recep Altepe, "Türkiye, Bursa'yı teleferik ve şu anda popüler olan Bursaspor ile tanıyor. Bursa farklı olsun istiyoruz. Siz yatırımı düşüneceksiniz ki sonunda da gerçekleştirmelisiniz. Projeyi hazırlayacaksın, izinleri ve onaylarını alıp yol kat edeceksin. Dişli trende "hangi marka randımanlı" bunları araştırıyoruz. Yapmayı hedeflemek, programa almak lazım. Başlanması lazım ki, bitsin" diye konuştu.

Bursa'nın özellikli şehir için bu projeleri yapması gerektiğini anlatan Altepe, "Karayoluyla herkes Uludağ'a çıkıyor. Ama bir saat sürüyor. Eğer saatte bin 200 kişi taşıyan teleferik biter ve dişli tren projesi başlarsa Uludağ'da otel yapmaya gerek kalmayacak. Oteller Bursa'da yapılsın. Turist binsin trene kısa sürede dağa çıksın. Kayağını yapıp geri dönsün. Bizim hedefimiz araçla gidilmeyen, teleferik ve trenle gidilen bir Uludağ'ı ortaya çıkarmak. Otelciler de bunu istiyor. İşin kuralı bu" şeklinde konuştu.

İsviçre'den gelen bir heyet dün Uludağ'da incelemelerde bulundu. Dişli tren projesiyle ilgilenen heyet Oteller Bölgesi, Çobankaya ve Bakacak'ta incelemerde bulunup Başkan Danışmanı Levent Fidansoy'dan bilgi aldı.

Öte yandan Uludağ'daki işletmeciler de, altapı sorunlarının çözülmesi, teleferik ve dişli tren projesinin hayata geçirilmesiyle Uludağ'ın her mevsim cazibe merkezi olacağını söylediler. Uludağ'ın bir düzene kavuşmasını ve yetkilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne tümüyle devredilmesini isteyen otelciler, "Dişli tren projesi çok güzel bir proje. İnşallah gerçekleşir. Bu projenin faydaları çok fazla olur. Bununla Uludağ yeni bir çehreye kavuşacak. Bu sayede Uludağ'daki trafik yoğunluğu kalkar. Gereksiz yere araçların buraya gelmesi engellenir. Daha Avrupai bir görüntü oluşur. Kayak merkezi havası iyice hakim olur. Ayrıca yazın gelen yabancı misafirlerin Uludağ'a ulaşımı kolaylaşmış olur" dediler.

(DÜZELTME)
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 13:29:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 23:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?