6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ'a modern teleferik

ULUDAĞ'A MODERN TELEFERİĞİN TEMELİ ATILIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, modern teleferiğin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağını, 10 kat fazla yolcu kapasitesine sahip yeni teleferiğin 21 dakikada Oteller Bölgesi'ne ulaşacağını söyledi.

Başkan Recep Altepe, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni teleferikle ilgili bakanlık nezdinde tüm projelerin onaylandığını ifade ederek, "Uludağ'a ulaşım sorununun bir an önce çözülmesi için işi sıkı tutuyoruz. Müteahhit firma baharın girmesiyle çalışmalara başlayacağını beyan etti. Sıkıntılar çözüldü. Biz de artık bu faaliyetin başlamasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde inşaat başlayacak" dedi.

Teleferikte artık kuyrukların oluşmayacağını, ulaşım sorunu sebebiyle Uludağ'a ulaşmak isteyenlerin rahata kavuşacağını anlatan Başkan Altepe, "10 kat daha fazla yolcu kapasitesine kavuşulacak. Teleferik 21 dakikada Oteller Bölgesi'ne ulaşacak. Prestijli geliri olan proje. Müteahhit firmanın sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. En kötü ihtimalle ortakları olacaktır. Teleferikle Uludağ'a çıkmak isteyenlerin çoğu kalabalığı görünce geri dönüyor. Sistem değiştiğinde kimse beklemeyecek. Kapasitesini artırmış

modern teleferiğin bir an önce çalışması bizim de öncelikli hedefimiz. Bu geliri, avantajları kimse kaybetmek istemez. Müteahhit firmanın bu konuda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

ULUDAĞ'A MODERN TELEFERİĞİN TEMELİ ATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 17:49:05
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 23:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?