4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'a paletli ambulans

Uludağ'da kayarken sakatlananlar için paletli kar ambulansı hizmete girdi.

Sağlık Bakanlığı'nın yoğun kar olan bölgelerde kullanılmak üzere aldığı 4 çekerli arazi tipi ambulanslar, tekerlek kısmına monte edilen kar paletleri ile aşırı meyilli ve yol bulunmayan karla kaplı arazilerde rahatlıkla yol alıyor.

Uludağ'da Oteller Bölgesi'nde görev yapan Bursa 112 Acil Servis ekipleri, gelen ihbarlara kar paletli ambulansla gidiyor. Uludağ'da 20'den fazla kayak pistinde meydana gelen düşme, burkulma gibi kazalara, acil ekibi 3-5 dakika içerisinde müdahale edebiliyor. Birinci ve ikinci gelişim bölgesindeki 70 dereceye kadar meyilli yer yer buzlanmış pistlerde bile yol alabilen ambulans, tatilcilerin gönül rahatlığı içinde kaymalarına imkan sağlıyor. Arazi tipi 4 çekerli, kasası da özel tasarlanmış ambulans, yaz aylarında paletleri sökülüp tekerlek takılarak normal hizmetine devam ediyor.

Engebeli arazilerin olduğu bölgelerde hizmet veren palet sistemi, teknolojinin son ürünü olarak ABD'de NASA'da üretildi. Çöl ve sert olmayan zeminlerde yol almak isteyen araçlara takılan palet sistemi, daha küçük araçlarla dünya dışındaki değişik yüzeylerde hareketi sağlamak için de kullanılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 13:33:36
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 13:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?