6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ'a Rus dopingi

ULUDAĞ'A RUS DOPİNGİ

Kış turizminin gözde merkezi Uludağ'da kar azlığı sebebiyle sıkıntılı günler geçiren otellerin imdadına Ruslar yetişti. 10 günlük yılbaşı tatilinde yaklaşık 50 bin geceleme olurken, turistlerin yüzde 40'ını Ruslar oluşturdu.

Kış sezonunu görkemli bir törenle açan Uludağ, her sene olduğu gibi bu sene de Rus turistlerin gözdesi oldu. Yılbaşı döneminde kar sıkıntısı yaşayan Uludağ'ın imdadına, 10 günlük tatile gelen Ruslar yetişti.

Uludağ Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, "Yılbaşı tatili dönemindeki 10 günde zirveye yaklaşık 5 bin turist geldi. Bu da 50 bin geceleme demektir. Otellerde doluluk oranı ise yüzde 50 civarındaydı. O dönemde zirveye gelen turistlerin yüzde 40'ı Rus'tu. Kar yağışının az olduğu dönemde Rus turistler Uludağ'a nefes aldırdı" dedi.

Rusların özellikle Uludağ'ı tercih etmesinde ekonomik fiyatların etkili olduğunu ifade eden Yazıcı, günlüğü 60 ile 80 dolar arasında değişen ücretlerin Ruslara makul geldiğini dile getirdi. Yazıcı, yılbaşı döneminde Ruslara özel mönüler çıkarılmamasına rağmen Türk mutfağının zengin ve kaliteli olmasının Rusların tercihinde etkili olduğunu, kendi mutfaklarında bulamadıkları tatları Uludağ'da bulduklarını belirtti. Türkiye'de sömestr ve bayram tatilleri dışında uzun süreli tatilin bulunmadığını vurgulayan

Yazıcı, Rusların ise en az 10 gün kalıp tatil yaptığını söyledi.

Ruslar ülkesine dönerken, Uludağ'daki işletmeciler ocak ayının ikinci yarısındaki sömestr tatilini bekliyor. Kar kalınlığının 60 santimetre olduğu zirvede sömestr için rezervasyonlara başladıklarını anlatan Serdar Yazıcı, "Uludağ'ın hafta sonundan itibaren hareketlenmesini bekliyoruz. Sömestr tatiliyle birlikte otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşacak. Kar yağışının devam etmesiyle kayak pistlerine olan ilgi artacak. Sömestr için de çeşitli organizasyonlar var" diye konuştu.

ULUDAĞ'A RUS DOPİNGİ
ULUDAĞ'A RUS DOPİNGİ
ULUDAĞ'A RUS DOPİNGİ
ULUDAĞ'A RUS DOPİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 10:17:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?