2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uludağ'a yılın ilk karı yağdı

Yaşanan kuraklık nedeniyle yağışa hasret kalan Uludağ'a yaz mevsiminin ardından ilk kez bugün kar yağdı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Uludağ'da hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü.

Kayakseverlerin ‘Beyaz cennet’ olarak tanımladığı, 17 otel ve 16 misafirhanenin bulunduğu Uludağ'a bu sabah kar yağdı. Uludağ'da dün sabah başlayan sağnak yağış yerini kara bıraktı. Uludağ'ın özellikle zirvesinde kar kalınlığının 2 santimetreye ulaştığı belirtildi. Hava sıcaklığının 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da yağışın aralıklı olarak yarın da devam edeceği belirtildi. Toplam 5 bin yatak kapasitesi bulunan Uludağ'da, şu anda sadece Ağaoğlu Otel müşteri kabul ediyor. Diğer otellerinde Aralık ayında açması bekleniyor.

KARTALKAYA

Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden Kartalkaya’ya sezonun ilk karı yağdı. Alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde etkili olan sezonun ilk kar yağışı, Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otel çalışanlarının yüzünü güldürdü.

Kartalkaya’daki otellerin yetkilileri, sezonun ilk karının bu ay yağmaya başlamasının sevindirici bir haber olduğunu belirterek, "Kar yağışı böyle devam ederse kayak sezonu bu yıl erken açılır" diye konuştular.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2007 Pazar 15:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?