6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ'da büyüleyen şov

ULUDAĞ'DA GÖRKEMLİ ŞOV

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Uludağ'da işaret fişeği atarak sezonu açtığı şov izleyenleri büyüledi. Başkan Altepe, Uludağ'ın sadece kış döneminde değil, manastırları, şelaleri, gölleri fauna ve florası ile 12 ay gezilebilen dünya standartlarında bir turizm merkezi haline getireceklerini söyledi.

Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışı, kayak severleri ve aynı zamanda Uludağ'daki otelcileri sevindirdi. Kış sporları tutkunları Uludağ'da bir araya gelirken, Başkan Recep Altepe, Uludağ'da görev yapan kayak hocaları tarafından gerçekleştirilen kar üzerindeki ateş şovunu, attığı işaret fişeği ile başlattı. Ağaoğlu Belvü Pisti'nin zirvesinden ellerinde meşalelerle kayarak inen 50'nin üzerindeki kayakçının şovu görülmeye değerdi. Pist bitiminde yakılan ateşin etrafında toplanan kayakçılar, Uludağ tutkunlarıyla birlikte gökyüzünü renklendiren havai fişek gösterisini izlediler.

Uludağ'da düzenlemelerle ilgili çalışmalardan bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ'ı yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bunun için altyapı ve üstyapı düzenlemeleri için gereken planlama çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Başkan Altepe, "Uludağ'ın Bursa'dan idare edilmesi ve yatırımların Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde gerçekleştirilmesi gerektiğini her zaman söylüyoruz. Valilik ve otel işletmecileri de bizimle hem fikir. İlk kez bu dönem bir belediye Uludağ'ı idareye talip oldu. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Uludağ'ın üstyapı düzenlemesini esas alan planlama çalışmaları tamamlandığında, altyapısı olduğu gibi beyaz cennetin üstyapısı ile ilgili düzenleme yetkisi de Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek. Bu noktadan itibaren Uludağ'da değişim başlayacak. Uludağ dünya standartları, yalnızca kışın değil dört mevsim aktif olarak kullanılan bir merkez haline gelecek" diye konuştu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da her organizasyonunda ve çalışmasında Uludağ sakinlerinin yanında olan Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin, Uludağ'ın yeniden yıldızının parlaması noktasındaki kararlı çalışmalarını da sevinçle izlediğini belirten Ağaoğlu, hep birlikte el ele vererek Uludağ'ı, Türkiye'nin ve dünya turizminin önemli noktalarından biri haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi. AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın'ın da katıldığı Uludağ ziyaretinde Başkan Altepe, bu yıl 8.'si düzenlenen Snow Masters yarışlarında derece giren kayakçılara ödüllerini Alkoçlar Otel sahibi Ender Alkoçlar'la birlikte verdi.

ULUDAĞ'DA GÖRKEMLİ ŞOV
ULUDAĞ'DA GÖRKEMLİ ŞOV
ULUDAĞ'DA GÖRKEMLİ ŞOV
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 12:42:05
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 12:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?