6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ'da çam nöbeti

ULUDAĞ'DA NOEL ÇAMI HIRSIZLIĞINA ORMANCI NÖBETİ

Bursa'da Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi kaçak çam ağacı kesenlere karşı teyakkuza geçti. Noel ağaçlarının 100 ila 300 liradan satılması üzerine hırsızlık olaylarına karşı alarm veren orman ekipleri, Uludağ yolunda ve ormanlık bölgelerde pusuya yatıp araçları tek tek kontrol ediyor.

Çam fidanlarını koruma altına alan ormancılar, 24 saat bölgeyi mercek altında tutuyor. Kaçak fidan kesenlere 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası verildiğini belirten yetkililer, yaklaşan yılbaşı öncesi kaçak çam ağacı kesilmesini engellemek için alarma geçti. Bursa Orman Müdürlüğü ekipleri, özellikle çam fidanlarının dikili olduğu bölgeleri abluka altına aldı. Bölgede adeta kuş uçurtmayan Orman Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini gece gündüz sürdürüyor. Telsizlerle irtibat kuran ekipler, gelen her türlü ihbarı değerlendiriyor.

 

ÇAM KESENE 5 YIL HAPİS

Çam ağaçlarının yıl başı sebebiyle katledilmemesi için seferber olan ormancılar, bugün Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu köy yolu üzerinde kontrol yaptı. 4 orman muhafaza memurundan oluşan ekip, sabahın erken saatlerinde orman yolundan gelen kamyon ve kamyonetleri durdurarak kontrol etti. Ormanların korunması ve kaçak kesimleri önlemek için sürekli görevlerinin başında olan muhafaza ekipleri, vatandaşları çam ağaçlarını kesmemeleri konusunda ikaz etti.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Salih Akbaş, yılbaşı ağaçlarının ormanlardan temin edilmemesi için teyakkuza geçtiklerini söyledi. Ormanların küresel ısınmaya karşı koruyucu kalkan olduğunu ifade eden Akbaş, "Ormanlar karbondioksiti alarak oksijen verir. Küresel ısınmanın en büyük sebebi karbondioksittir. Özellikle genç ormanlar, yaşlı ormanlara göre daha çok karbon depoluyor. Genç ormanları çok olan ülkelerin havası da daha temiz oluyor. Her ekibimizde 4 orman muhafaza memuru var" diye konuştu.

Yılbaşı için çam veya fidan kesen vatandaşları ise 3 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları bekliyor. Çevre ve Orman Bakanlığı, yaklaşan yeni yıl sebebiyle yayınladığı yılbaşı mesajında, yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girilmesini istedi. Alo 177 numaralı ücretsiz ihbar hattına gelen şikayetler de yetkililer tarafından anında değerlendiriliyor.

ULUDAĞ'DA NOEL ÇAMI HIRSIZLIĞINA ORMANCI NÖBETİ
ULUDAĞ'DA NOEL ÇAMI HIRSIZLIĞINA ORMANCI NÖBETİ
ULUDAĞ'DA NOEL ÇAMI HIRSIZLIĞINA ORMANCI NÖBETİ
ULUDAĞ'DA NOEL ÇAMI HIRSIZLIĞINA ORMANCI NÖBETİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2010 Salı 09:46:02
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 10:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?