4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'da domuz gribi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'daki bir gençlik kampında bir eğitmen, 4 öğrenci ile bir otel görevlisinde domuz gribi tespit edildiğini doğrulayarak, kampın sona erdirildiğini söyledi.

Hastalık teşhisi konulan çocukların durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Harput, diğer çocukların da kontrol altında tutulacağını belirtti.
Uludağ'da düzenlenen Uluslararası Gençlik Kampı'na katılan bir eğitmen, 4 öğrenci ile bir otel görevlisinde domuz gribi tespit edilmesinin ardından, Bursa Valisi Şahabettin Harput açıklama yaptı. Vali Harput, "23 Temmuz 2009 Perşembe günü Uludağ'daki bir kampta bulunanların arasına yurt dışından katılan bir çocuk, ateşinin yükselmesi üzerine müşahede altına alındı. Çocuk üzerinde araştırma yapılarak kan örneği tahlile gönderildi. Çıkan sonucun pozitif olduğu anlaşılınca bulunan yerdeki diğer çocuklar da
kontrolden geçirildi. 4 çocuk ile bir personelde H1N1 virüsü tespit edildi ve bu çocuklar tedavi altına alındı. Çocuklar gönderilerek kamp sona erdirildi. Hasta olan ve hasta olmayan diğer çocuklar ise gelecekte virüs çıkma ihtimaline karşı kontrol altında tutulacak. Uludağ'da hayat devam ediyor. Onlarca otelde kamp yeri ve çadır bulunuyor. Uludağ'da hiçbir şekilde genel hayatı etkileyecek bir durum söz konusu değil. Sadece bir kampta oluşan hadiseye el konulmuştur. Kampta 13-16 yaş grubundan toplam 226
çocuk vardı ve gereken yapıldı. Hasta olan çocuklar kontrol altında ve durumları iyi. Otel personelinin de tedavisine devam ediliyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 17:55:02
Güncelleme :30 Temmuz 2009 Perşembe 18:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?