6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ'da dörtnala asayiş dönemi

ULUDAĞ'DA DÖRTNALA ASAYİŞ DÖNEMİ

Bursa'da jandarma bünyesinde Uludağ yolunda hizmet verecek olan atlı timler, törenle göreve başladı. Bundan sonra Uludağ'ın asayişi Sokullu, Şahinbey, Özaltay ve Oruçsultan'dan sorulacak.

Ormanda; yangına hassas bölgelerde, milli parklar, piknik, mesire alanları gibi yerlerde önleyici zabıta hizmetleri verecek olan atlı jandarma birliklerinin göreve başlaması sebebiyle tören düzenlendi. Yiğitali Jandarma Karakolu'ndaki törende, özellikle milli parklarda görev yapacak 4 at görücüye çıktı. Bir astsubay 3'er uzman çavuş ve at bakıcısı er seyis, asayişin yeni gözdeleri Sokullu, Şahinbey, Özaltay ve Oruçsultan ile gövde gösterisi yaptı.

Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'nin en önemli illerinden olan Bursa'nın çok yönlü ihtiyaçları ve beklentileri olduğunu kaydederek, "Bugün, özellikle turizm alanında büyük hamle içinde olan Bursa'da turizm hizmetlerinde, özellikle kırsalda etkili bir güvenlik hizmeti verme adına çok büyük önem verdiğimiz atlı jandarma timlerimiz resmen göreve başlamış bulunmaktadır. Jandarma kendi görev sahasında vatandaşımızın can ve mal güvenliği için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Bu manada

da Bursa'da bir süredir yapılan hazırlıklar sonlanmış, yetenekli, eğitimli ve donanımlı bir şekilde atlarımız personelimiz ve ekipmanıyla dört dörtlük hazırlanarak vatandaşımızın hizmeti için göreve başlamıştır. Atlı birliklerimiz, jandarmanın görev alına giren yerlerde, özellikle Uludağ Milli Parkı olmak üzere, motorlu araçların giremediği bölgelerde görev yapacak, vatandaşımızın can ve mal güvenliği için çalışacaktır" dedi.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya ise kent turizmine katkıda bulunmak için kurulan atlı jandarma devriyelerinin turizmin yoğun olduğu bölgelerde asayişi sağlamak için çalışacağını kaydederek, "Suç ve suçlularla mücadelede motorlu araçların kullanılamadığı ormanlık ve sahil bölgelerinde, emniyet ve asayişi daha etkin sağlanması toplumsal olaylarda atın sağladığı üstünlükten faydalanmak, tarihi binicilik kültürünü canlı tutmak maksadıyla atlı birliklerden yararlanılmaktadır" diye

konuştu.

Törene katılan protokol üyeleri Vali Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Alay Komutanı Albay Fahri Cici, Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ve Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya, bakımlı atları keyifle izledi. Vali Harput da atları severek besledi.

ULUDAĞ'DA DÖRTNALA ASAYİŞ DÖNEMİ
ULUDAĞ'DA DÖRTNALA ASAYİŞ DÖNEMİ
ULUDAĞ'DA DÖRTNALA ASAYİŞ DÖNEMİ
ULUDAĞ'DA DÖRTNALA ASAYİŞ DÖNEMİ
ULUDAĞ'DA DÖRTNALA ASAYİŞ DÖNEMİ
ULUDAĞ'DA DÖRTNALA ASAYİŞ DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 11:28:03
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 14:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?