3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ'da futbol söyleşisi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile kaptanı Ömer Erdoğan, Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen panelde öğrencilerle bir araya geldi. Esprileriyle öğrencileri güldüren Ertuğrul Sağlam, "Bu şehrin, taraftarların bize vermiş olduğu desteğe cevap veremeyeceksek düşünürüm" dedi.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen panele katılan Ertuğrul Sağlam ile takım kaptanı Ömer Erdoğan, soruları cevapladı. Başarılı olabilmek için şehrin kenetlenmesi gerektiğinin altını çizen Sağlam, "Benim zaten anlaşmayı imzalarkenki düşüncem uzun vadeliydi. Ben de 6 aylık bir sözleşme imzalayıp, duruma göre uzatabilirdim. Özellikle takım seçerken çok dikatli davrandım ve benim beklentirlerimi karşılayacak şehir ve takımın Bursaspor olduğuna karar verdikten sonra sözleşmeyi imzaladım. Kısa
süreli bir sözleşme kesinlikle imzalamazdım. Takımın ürettiği başarıyla şehrin olaya bakış açısı çok farklı. Bu dengeyi sağlamak zorundayız ki, Bursaspor çok büyük başarılara ulaşsın. Ama ben Bursa şehrinden çok güzel şeyler çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

'Eğer başarılı olamazsam düşünürüm' şeklindeki sözünü gazetede okuduğunu ve bunun Bursaspor'dan ayrılacağı anlamına mı geldiğini soran bir öğrenciye Sağlam, şu cevabı verdi:
"Ben o cümleyi, halkımızı, şehrimizi bir araya getirmek, Bursaspor'un önümüzdeki senelerdeki hedeflerine daha sağlıklı yürüyebilmesini sağlayabilmek ve şehir genelindeki o bütünlüğü oluşturabilmek için söyledim. Bu şehrin, taraftarların bize vermiş olduğu desteğe cevap veremeyeceksek yine düşünürüm"
Transfer haberlerinin yalan olduğunu bir kez daha vurgulayan Ertuğrul Sağlam, "Önümüzdeki sezon daha iyi bir takım, daha iyi bir kadro oluşturmak istiyorsak, elimizdeki değerleri kaybetmemiz gerekiyor. Ne Sercan, ne de Volkan'la alakalı transfer söz konusudur. İkisi de bizim halen sözleşmeli oyuncularımız. Bizim iznimiz olmadığı sürece biryere gidemeyecekler. Bir takım çıkar, reddedilemeyecek rakamlar teklif eder, o zaman Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda teklife cevap veririz. Ama ilk düşünce itibariyle oyuncularımızı bırakmayı düşünmüyoruz. Mustafa Sarp'la olumlu bir gelişme olmayacak gibi gözüküyor. Şu ana kadar girişimlerde bulunduk. Ancak çok somut bir gelişme yok. Mustafa Sarp'ın bizimle kalmasını isteriz" dedi.

Bursaspor takım kaptanı Ömer Erdoğan ise Galatasaray maçının kendileri için ikinci yarının en kötü maçı olduğunu ifade ederek, "Şimdi onlarla bir yarıştayız. Onların da karışık durumları var. Bizim avantajımız, onlardan daha moralli ve daha iyi futbol oynuyor olmamız. Türkiye'de yıldız futbolcu adayı ve yıldız futbolcu var. Alex gibi oyunun seyrini değiştiren, duran topları iyi değerlendiren bir futbolcunun bizde olmasını isterdim. Dışarıdan göründüğü gibi ve sizin de hep söylediğiniz gibi, adam gibi adam, ama futbolcudan birşey istiyorsanız, yaklaşımınız çok önemli. Hocamız geldiği günden beri bize o kadar güzel yaklaştı ki, oynayan oynamayan bütün arkadaşlarım sanki yeniden futbola başlamış gibi o heyecanı yaşamaya başladı ve özveriyle çalışarak takıma yararlı olma yolunda, katkı sağlama yolunda büyük adımlar attı" şeklinde konuştu.
Panelde, öğrencilerin gösterdikleri ilgi Ertuğrul Sağlam ve Ömer Erdoğan'ın yüzünü güldürdü. Öğrenciler Sağlam ve Erdoğan'a plaket ve hediye takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 10:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?