3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ'da hafta sonu hareketliliği

Kış turizminin önemli tatil merkezlerinden Uludağ'da doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı zirvede hafta sonu hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 1 metre 70 santime ulaşırken, hava sıcaklığı ise eksi 3 dereceye kadar düştü.

İki gün hafif aralıklarla kar yağışının beklendiği Uludağ'da hafta sonu ise hareketli geçiyor. Yılbaşı sonrası otellerde doluluk oranı fazla azalmazken, pazar günü tatilini zirvede geçiren tatilciler ise pistlere akın etti. Günübirlikçiler kızak kiralayarak karın tadını çıkarırken, pistler yine acemi kayakçılarla doldu.

Zirvede hafta sonu hareketliliği en çok esnafın yüzünü güldürdü. Sezonun geç açılmasıyla kötü günler geçiren esnaf ve otelciler, "Şimdi Uludağ yükünü almaya başladı. Kar yağmayacak diye korkuyorduk. Uludağ eski halini alarak müşterilerini ağırlamaya başladı" dedi.

Uludağ'daki pistlerde renkli görüntüler oluşturanlar arasında yabancı turistlerin fazlalığı dikkat çekti. Kısa sürede kayak öğrenmeyi başaran günübirlikçiler, "Uludağ'da olmak çok güzel. Tertemiz bir hava var. İnsanın ciğerleri bayram ediyor" dedi. Bazı acemi gençler ise kimi zaman kayaklardan, bazen de teleskiden düştü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 12:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?