4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'da kar kalınlığı; 2,5 metre

Kayak turizminin merkezi Uludağ'da kar kalınlığı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'lik artışla 2.5 metreye ulaştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçen yıl şubat ayında ortalama 2 metre 10 santim olan kar kalınlığı, bu yıl daha verimli yağışlarla 2 metre 50 santimetreye ulaştı.

Uludağ'da kar yağışının bu hafta aralıklarla devam edeceğini belirten yetkililer, gece eksi 10-15 dereceye düşen sıcaklık sebebiyle Uludağ yolunda sürücülerin buzlanmaya karşı tedbirli olmalarını istedi. Bu arada aniden buzlanan yolda başta büyük yolcu otobüsleri olmak üzere birçok araç kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Bazı otobüslerin yolcuları ise araçlar kurtarılana kadar etraftaki kafeteryalarda misafir edildi.

Bu arada yükün artması ile birlikte birçok çatıdan kar kütleleri düşerken, böyle bir durumla ilk kez karşılaşan tatilciler de heyecanlı anlar yaşıyor. Kilolarca ağırlığa sahip kütlelerin ince toz zerrecikleri ile birlikte yere yığılması sırasında güzel görüntüler oluşuyor. Gençler ise 4-5 kişilik gruplar halinde kayarak taze pistlerin tadını çıkarıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 12:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?