3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ'da kar yağışı başladı

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı başladı.

Gece hava sıcaklığının eksi 9 dereceye düştüğü zirvede kar kalınlığı, sabah saatlerinde 1 metre olarak ölçüldü. Kar kalınlığının perşembe gününe kadar devam edecek yağışla artması bekleniyor. Görüş mesafesi ise zaman zaman sis ve kar yağışı nedeniyle sıfıra kadar düştü. Pistler sis sebebiyle geçici olarak kapatılırken, Uludağ'da yoğun karla birlikte sezonun Nisan ayına kadar açık kalması bekleniyor.

Uludağ Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Romanya'dan gelecek soğuk hava dalgası Uludağ'da kendini hissettirdi. Hafif şekilde başlayan kar yağışının bu akşamdan itibaren yoğunlaşması bekleniyor. Yetkililer, zirvede sabah saatlerinde kar kalınlığının 100 santimetre olarak ölçüldüğünü, hava sıcaklığının gece eksi 9, gündüz ise eksi 6 derece olduğunu kaydettiler.

Otelciler ise yağan kardan memnun. Zirvede Mart ayının ikinci haftası kapanması beklenen sezonun ay sonuna kadar açık kalması bekleniyor. Uludağ'da sis sebebiyle pistler geçici süreyle kapatıldı. Kısa süre içinde havanın açmasıyla pistlerin kayak yapmaya açılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 13:20:41
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 19:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?