2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uludağ'da kayak mevsimi açıldı

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'da kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı. Beyaz gelinliğini giyen zirveye gelen tatilciler, doyasıya kayarak karın tadını çıkardı.

Uludağ'da kar bereketi yaşanıyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, bu sabaha kadar aralıksız sürdü. Yağış sebebiyle zirvede kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı. Kar yağışının hafta başında tekrar başlaması beklenirken, zirvede sıcaklığın eksi 7 derece olduğu bildirildi.

Karayolu ve teleferikle zirveye akın eden tatilciler, gün boyu kayarak vakit geçirdi. Yanlarında getirdikleri veya kiraladıkları kayak ve kızaklarla karın keyfini çıkaran tatilciler, keyifli dakikalar geçirdi. Uzun bir aradan sonra kayak keyfi yapan bazı tatilciler, dengelerini kaybederek düştü. Kimi tatilciler kaymak yerine karda gezmeyi tercih ederken, kimileri de telesiyejlere binerek, zirvedeki beyaz manzarayı seyretti.

Aileleriyle birlikte zirveye gelen tatilciler, kar üzerinde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Uzun bir aradan sonra kar motorları da şova başladı. Kar üzerinde dans eden motorcular, renkli görüntüler oluşturdu. Aralıksız yağan kar sebebiyle zirve beyaza büründü. Çam ağaçlarının üzerindeki kar birikintileri enfes bir manzara oluşturdu. Aylar sonra karlı manzaraya kavuşmanın mutluluğunu yaşayan tatilciler, Uludağ'ın kış mevsiminde bir başka güzel olduğunu söylediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2011 Perşembe 18:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?