5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Uludağ'da nefes kesen kurtarma operasyonu

Bursa’da, bir haftadır haber alınamayan yaşlı adam, teleferiğin bakımı sırasında görevliler tarafından fark edilince, dün gece jandarma ve 911 ekipleri tarafından nefes kesen bir operasyonla yaralı olarak kurtarıldı. Ayağı kırılan yaşlı adam, yerden 50 metre yükseklikteki teleferiğe hat kurulup iple çekilerek kurtarıldı.

Geçen hafta pazartesi günü Osmangazi İlçesi’ne bağlı Küçükbalıklı Mahallesi 2. Kale Sokağı’ndaki evinden "Eşeğimi bulmaya gidiyorum" diye çıkıp bir daha geri dönmeyen 69 yaşındaki Ramazan Kılıç, Uludağ’ın Kadıyayla mevkiinde bulundu. Teleferik tellerini onardıkları sırada bakım elemanlarının fark etmesi üzerine jandarma aranarak haber verildi. 4 kişilik bir timle dağa tırmanan jandarma görevlileri, Kadıyayla mevkiinde 3 direğin altında yaşlı adama ulaştı. Hasta olduğu için ismi ve adresi ailesi tarafından cebine yazılı olarak konan Kılıç’ın cebinden çıkan numaradan ailesine ulaşıldı.

Bu arada ihbar üzerine harekete geçen 8 kişilik sivil 911 Arama Kurtarma ekibi teleferik binasına geldi. Ramazan Kılıç’ın bulunduğu noktaya özel olarak çalıştırılan teleferikle ulaşan 911 ekibi, 50 metre yükseklikteki direklerden ve teleferik kabininden iple sarkarak yaşlı adama olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Teleferik kabiniyle yaşlı adamın bulunduğu noktaya kurulan ipli hattın ardından ayağına atel takılan yaşlı adam, sedyeye bağlanarak 50 metre yükseklikteki teleferik kabinine çekildi. 3 gündür aç, susuz ve yaralı bir şekilde ormanda kaldıktan sonra, 911 timi tarafından kurtarılan yaşlı adam kabine alındığında acılar içinde inleyerek uyuya kaldı.
Babasını acılar içinde gören Recep Kılıç (38) ise gözyaşlarına hakim olamadı. Yaralı adam, teleferik Bursa’ya döndüğünde, istasyonda hazır bekleyen 112 ambulansıyla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın ardından bir açıklama yapan Teleferik İşletmesi Şefi Mehmet Gürsoy, yaşlı adamın şans eseri hat tamiri için dağa çıkan bakım elemanları tarafından fark edildiğini söyledi. Bakım elemanlarının hattın altını ve üstünü kontrol ettiği için yaşlı adamı da fark ettiklerini belirten Gürsoy, "Arkadaşlarımızın titiz kontrolü sırasında Ramazan Kılıç fark edilip kurtarıldığı için çok mutluyum" dedi.

911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Aziz Doğan da, "2 saatlik bir kurtarma çalışması sonrası yaralıyı büyük bir titizlikle teleferiğe alıp, 112 ekiplerine teslim ettik. Sivil bir kuruluş olan 911 Arama Kurtarma ekibi her zaman vatandaşlara karşılıksız hizmet için hazırdır. Çok mutluyuz, umarız yaşlı amca bir an önce sağlığına kavuşur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 12:12:28
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?