3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ'da nefes kesen operasyon

Yılbaşı tatili için geldiği Uludağ'da kayak yaparken düşerek bacağını kıran genç bayan, mahsur kaldığı ormanlık alanda jandarmanın nefes kesen operasyonuyla kurtarıldı.

Eksi 10 derece soğukta yoğun sis ve tipiye rağmen donmak üzereyken bulunan ve kar motorunun arkasına bağlanan şişme sedyeyle taşınan yaralı bayan, süratle 112 Acil Yardım İstasyonu'na kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, yılbaşı tatili için geldiği Uludağ'da öğle saatlerinde kayak yapmaya çıkan Hatice Adak (28) ormanlık alanda kayarken düşerek sağ bacağını kırdı. Arkadaşlarının jandarmayı araması üzerine Uludağ Jandarma Dağ Arama Kurtarma ekipleri, harekete geçti.

Yoğun tipi ve sise rağmen kar motorlarıyla ormanlık alana giden ekipler, mahsur kalan Adak'ı donmak üzereyken buldu. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceyi bulduğu zirvedeki ilk müdahalesi karlar üstünde yapılan yaralı bayan, şişme sedyeyle
kar motorunun arkasına bağlandı.

Dondurucu soğuğa aldırış etmeyen jandarma, nefes kesen bir operasyonla yaralı bayanı kar motoruyla 112 Acil Yardım İstasyonu'na getirdi. Adak'ın durumunun iyi olduğu bildirilirken, 8 kişilik jandarma dağ arama kurtarma timi, her türlü arama kurtarma vakası için tetikte bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 13:37:38
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 13:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?