4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'da oteller sezonu kapattı

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da 275 santimetre kar olmasına rağmen 21 otelden 18'i sezonu kapattı. Otelciler, nisan ayı olduğu için tatilcilerin Uludağ'a ilgi göstermediğini belirtti.

Hava sıcaklığının 10 dereceyi bulduğu Uludağ'da bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığı 275 santimetre olarak ölçüldü. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, açık havanın hakim olduğunu, önümüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediğini söyledi.

Uludağ'da son 5 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaşılmasına rağmen yeterli ilgiyi görmediklerini belirten Uludağ Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, "Geçtiğimiz yıllarda, 'Kar yok' diye üzüldüğümüz çok oldu. Bu sene sezonu geç açtık ancak sonradan kar yağışının artması yüzümüzü güldürdü. 3 metreyi aşan kar kalınlığı kayakseverleri mutlu etti. Yine de küresel ekonomik krizle birlikte tatilcilerin ilgisi azaldı. Yüksek vergi, pahalı enerji, pahalı yakıt gibi sebeplerle işletmecilerin masrafları arttığı halde, herkes ekonomik sıkıntıda olduğu için fiyatlar 4-5 yıl öncesine döndü.

Kazanç açısından verimli bir yıl geçirmedik. Karlılık oranları iyice düştü. Artık otelciler sektörden soğumaya başladı. Özellikle aralık ayında kar olmaması nedeniyle yaklaşık yüzde 30 kayba uğradık. Küresel kriz sebebiyle yazın da tatil sezonu kötü geçecek. Kriz artık bir gerçek, görmezlikten gelemeyiz. Tedbirlerin alınması gerekiyor. Uludağ'da kara rağmen müşteri yoksa kendimizi sorgulamamamız lazım. Maliyetlerin arttığı ortamda kaliteyi düşürmemek için direndik" dedi.

Uludağ 1. ve 2. gelişim bölgelerinde toplam 21 otelin olduğunu söyleyen Yazıcı, sezonun kapanması ve müşterinin az olması sebebiyle Uludağ'da sadece 3 otelin açık olduğunu kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 12:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?