6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ'da Rus bereketi

ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ

Yılbaşını kutlamak için Uludağ'ı tercih eden bine yakın Rus turist, kayak merkezlerinde renkli görüntüler oluşturuyor. Uludağ'a bu yıl çoğunluğu Orta Doğu ülkeleri ve Rusya'dan olmak üzere 100 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Uludağ'da bu sezon Rus turist bereketi yaşanıyor. 25 Aralık'tan bu yana kafileler halinde gelen bine yakın Rus turist, Uludağ'da renkli görüntüler oluşturuyor. Yılbaşı sebebiyle birinci ve ikinci bölgede yer alan otellerin tamamı dolmuş durumda. Uludağ'daki her 5 kişiden birini yabancı turistler oluştururken, ilk sırayı da Ruslar alıyor.

Rus turistlerin bu yıl da Uludağ'ı tercih ettiğini belirten TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş; Kazakistan, Azerbaycan ve Hollanda'dan da çok sayıda rezervasyon yapıldığını ifade etti.

 

ULUDAĞ'A SEZONDA 100 BİN TURİST

Türkiye'deki birçok kayak merkezinin aksine Uludağ'ın yılbaşını karsız geçirmeyeceğini belirten Akkuş, "Bu sene Orta Doğu'da da iyi reklam yapıldı. Bu yıl Orta Doğu ve Rusya ağırlıklı 100 bin turisti Uludağ'a bekliyoruz. Bu sene de Uludağ gözde olacak" dedi.

Yılbaşı paket programları çerçevesinde otellerin gecelik konaklama masraflarının 350 TL-550 TL arasında değiştiğini kaydeden Akkuş, geçen seneye göre Uludağ'da Rus turist sayısının artacağını ifade etti. Bursa'nın 2011 yılında baştan aşağıya yenileneceğini de sözlerine ekleyen Akkuş, "Uludağ, bir dünya markası olacak. Artık Bursa'nın zirvesi dört mevsim hareketli olacak. Rus turistlerinin Uludağ'ı tercih etmesi bunun bir göstergesi. Bu turist rakamları her yıl artacaktır" ifadelerini kaydetti.

ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ
ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ
ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ
ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ
ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ
ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ
ULUDAĞ'A RUS BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 13:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?