3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ'da sezon 15 gün uzadı

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da sezon 15 gün uzatıldı. Küresel ısınma ve kar yağışının gecikmesi nedeniyle sezonu yılbaşında açan otelciler, dün ve bugün başlayan kar yağışıyla birlikte sezonu Nisan ayında kapatacaklarını duyurdu. 

Her yıl Kasım sonu ya da Aralık ayı başında sezonu açan Uludağ'daki turizmciler bu yıl 28 Aralık'ta gelen kar yağışı sebebiyle bir ay gecikmeli açılış yapmıştı. Normalde sezonu 15 Mart tarihinde kapatmayı düşünen otelciler, kar kalınlığının istenilen seviyede devam etmesi yüzünden sezonu Nisan ayında kapatacaklarını açıkladı. Uludağ'da 3 otel sezonu kapatırken, bunun haricindeki tesislerde müşteri kabul ediliyor. Ağaoğlu Otel Ön Büro Şefi Murat Pınarcı, kar kalınlığının dün ve bugünkü yağışlarla birlikte 95 santimetreye ulaştığını, otellerinde müşteri kabul ettiklerini belirterek, "Gruplar ve kayak için gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyoruz. Kar yağışı sürpriz oldu ve sezon yaklaşık 15 gün uzatıldı" dedi. 

Uludağ'da -2 derece hava sıcaklığının yanı sıra görüş mesafesinin de açık olduğu, pistlerde kayak yapma imkanı bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, kar yağışıyla birlikte gişeler bölgesinden itibaren zirveye çıkacak araçlara zincir taktırılıyor. Hafta sonu sebebiyle günübirlik öğrenci ve tur taşıyan otobüslerin zincir takmaması ise zaman zaman Uludağ yolunun kapanmasına neden oluyor.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 13:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?