4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'da sezon açılıyor

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yeniden yapılandırma projesi çerçevesinde imara aykırı kısımlarını yıkmaları istenen otelciler, bu kış sezonunda hizmet vereceklerini açıkladı.

Uludağ 1. gelişim bölgesindeki otel ve mekanik tesislerin işletmecileri tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, "Son günlerde kamuoyu yanlış ve taraflı bilgilendiriliyor. Uludağ'da toplam 18 otel, yaklaşık 5 bin yatak, 23 mekanik tesis vardır. Uludağ'da kayak pistleri 6 tepeye çıkmaktadır. Bir başka deyişle Uludağ'da kayak pistlerine ulaşmak için ortalama her bir tepeye 3 tesisten fazla ulaşım imkanı vardır. 2009- 2010 kış sezonunda Uludağ 'da bulunan 18 otelin 17 tanesi ve bu otellere ait mekanik tesislerin tamamı açıktır ve faaliyete başlamıştır. Halihazırda çalışan bu mekanik tesisler ile Uludağ'ın tüm tepelerine 3 ayrı lift alternatifi kullanarak çıkış yapma imkanı mevcuttur. Dolayısıyla Uludağ'da kış turizmini veya kayak severlerin pistlere ulaşmasını engelleyici bir durum söz konusu değildir" denildi.

Otellerin kış sezonunda hizmet vermeye hazır olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizler Uludağ'da 17 otel ve 19 mekanik tesis ile hizmete devam etmekteyiz. Otellerimiz 2010 kış sezonuna hazırdır. Mekanik tesislerimiz , Uludağ'daki tüm kayak pistlerimizle hizmete hazırız. Herhangi bir otelin veya mekanik tesisin otellerini veya tesislerini açıp açmaması kendi ticari kararıdır. Uludağ bir markanın tesislerini kapatması ile zorlanacak veya hizmet aksaklığı yaşatacak bir kayak merkezi değildir. Uludağ hiç kimsenin ve hiçbir markanın tekelinde değildir".

İmar planına aykırı yaptıkları ilavelerin yıkılması istenen otelciler, "En son 20 sene önce yapılan imar planından bugüne kadar geçen süre zarfında oluşmuş birtakım imara aykırı ilavelerin oranı da Uludağ'ın genel inşaat alanı içerisinde yüzde 5'tir. Şehirlerimizde her gün mevzii imar planı tadilatları yapılmasına rağmen, imara aykırı yapılaşma oranının yüzde 60-80 oranındadır. Bu göz önüne alındığında, Uludağ'da ciddi bir aykırılık olmadığı gerçektir. Halihazırda yaklaşık 20 sene sonra idare tarafından, söz konusu aykırılıktan giderilmesi için yeni bir imar planı çalışması da devam etmektedir. Sonuç olarak Uludağ'da kesintisiz hizmet, tüm kayak pistleri ve 4 bin 500 yatak ile her iki bölgede devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 11:15:05
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?