4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'da sokak köpekleri toplandı

ULUDAĞ'DA SOKAK KÖPEKLERİNE OPERASYON

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, başıboş sokak köpekleri Osmangazi Belediyesi veteriner ekiplerince toplandı. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi ekipleri, uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirdikleri köpekleri özel araçla barınağa götürdü.

Osmangazi Belediyesi, kent merkezinde sokak köpeklerine karşı sürdürdüğü mücadeleyi, Türkiye'nin gözde kış merkezlerinden Uludağ'a da taşıdı. Yeni yıl nedeniyle bölgede yaşanacak yoğunluk da dikkate alınarak Uludağ'daki sokak köpekleri toplanmaya başlandı. İlk etapta 20'ye yakın sokak köpeğini uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirerek Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne getiren ekipler, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili çalışmalarına devam edecek.

Kış sezonuyla birlikte bölgede yoğunluğun artması, sokak köpekleriyle ilgili şikayetlerin de artmasına neden olmuştu. Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın ve Türkiye'nin gözde kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ'daki sorunları birer birer çözme çabası içinde olduklarını söyledi. Bölgeyle ilgili kamu kurumu temsilcileri ve işletmecilerle zaman zaman toplantılar yaptıklarını anlatan Başkan Dündar, son dönemde bölgedeki sokak köpekleri konusunda

şikayetlerin yoğunlaştığını bildirdi. Başkan Dündar, "Şehir merkezindeki tarama çalışmalarımızı Uludağ'a da kaydırdık. İlk ekibimiz bölgede çalışma yaptı. Önümüzdeki günlerde tekrar ekipler bölgeye gidecek. Hatta, köpeklerin özellikle geceleri yoğunlaştığı bilgisi üzerine, ekiplerimizi bir gece bölgede tutmaya karar verdik" dedi.

Belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirilen sokak köpekleri, araçlarla Hamitler'deki Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Alanı'na getiriliyor. Köpekler burada sağlık taramasından geçirildikten sonra kısırlaştırma ameliyatına alınıyor.

ULUDAĞ'DA SOKAK KÖPEKLERİNE OPERASYON
ULUDAĞ'DA SOKAK KÖPEKLERİNE OPERASYON
ULUDAĞ'DA SOKAK KÖPEKLERİNE OPERASYON
ULUDAĞ'DA SOKAK KÖPEKLERİNE OPERASYON
ULUDAĞ'DA SOKAK KÖPEKLERİNE OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 14:06:04
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 14:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?