2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uludağ'da sömestr bereketi

ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, sömestr tatilinin gelmesiyle birlikte otellerin dolduğu öğrenildi. Kar kalınlığı 98 santimetreye ulaşırken, kayak pistlerinde renkli görüntüler oluştu.

Uludağ'da geçen haftadan beri devam eden kar yağışı otelcileri sevindirdi. Uludağ'daki meteoroloji istasyonundan edinilen bilgiye göre, kar kalınlığı 98 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olarak kaydedildiği Uludağ'da kar yağışının aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Kış Festivali sebebiyle üniversitelilerin akın ettiği Uludağ'ın sömestr tatilinde daha yoğun trafiğe sahip olacağını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, otellerin tamamına yakınının dolduğunu ifade etti. Akkuş, işletmecilere de gelen turistin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi çağrısında bulunurken, "Uludağ bütün Türkiye'ye mal olmuş çok önemli bir markadır. Bu markayı göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Özellikle hafta sonundan itibaren iki hafta süreyle Uludağ'ın yoğun bir dönem geçireceği kanaatindeyim" dedi.

Öte yandan, birinci ve ikinci bölgedeki 17 otelde 5 bin yatak kapasitesi ile tatilcileri bekleyen Uludağ'da bu yıl ilk kez tüm pistlerde tek kart uygulamasına geçildi. Gecelik oda fiyatları kişi başı 175 ile 550 TL arasında değişiyor. Zirvede, 4 kişilik bir ailenin bir haftalık tatili 4 ile 10 bin TL'ye mal oluyor.

Kara yolu ve teleferikle ulaşımın sağlandığı Uludağ'da kar yağışı sebebiyle gerekli tedbirler alındı. Jandarma güvenlik açısından Milli Parklar girişinden itibaren zincirsiz araçlara izin vermezken, Uludağ'a zincir getirmeden gelenler ise Milli Parklar girişinde zincir kiralamak zorunda kalıyor. Uludağ köylüleri için geçim kapısı haline gelen zincirlerin küçük araç sahiplerine 50 TL, büyük araç sahiplerine ise 100 TL'ye kiralandığı ifade edildi.

ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
ULUDAĞ'DA SÖMESTR BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 12:08:00
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 16:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?