4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'da sosyal tesis sıkıntısı

Uludağ'a kışın günü birlik olarak gelenlerin hizmet alabilecekleri sosyal mekanların olmaması vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Cuma namazlarında açılan Hacı Mehmet Yazıcı Camii'nde abdest alma yerleri ve tuvalet bulunmaması yüzünden cemaat karlar üzerinde pet şişe ile abdest alıyor. Seyyar fotoğrafçı ve satıcılar ile diğer vatandaşların cuma namazında doldurdukları camide tuvalet ve abdest alma kısmının olmaması sıkıntıya yol açıyor.

Vatandaşlar pet şişe suyu satın alarak abdest alabiliyor. Günü birlikçiler için daha uygun fiyatlı halk tipi bir çay evi ile caminin abdest kısmının yapılmasını isteyen vatandaşlar, Milli Parklar Müdürlüğü'nü göreve davet etti.Bursa İl Çevre ve Orman Müdürü Müfit Aydın, sıkıntıyı bildiklerini, 2009 yılı yatırım programında oteller bölgesindeki caminin tuvalet ve abdest bölümlerinin inşaasının yer aldığını söyledi.

Caminin hayırsever vatandaşın gayretleri ile hizmet verdiğini kaydeden Aydın, için İl Müftülüğü'nün kadrolu imam tayin etmesi ve caminin devri ile eksikliklerin gidirileceğini söyledi. Uludağ ile alakalı gelişim planının detaylarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Aydın, bu planın mart sonuna kadar tamamlanması ile Milli Parklar olarak bölgede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 13:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?