6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uludağ'da umut ışığı

ULUDAĞ'DA KARGAŞA SON BULACAK

Türkiye’nin ilk kış turizmi merkezi Uludağ’ın yapılan hatalar yüzünden gözden düştüğünü söyleyen Bursa Platformu Derneği Başkan Vekili Suat Gülçimen, son dönemde yapılan çalışmaların umut verici olduğunu belirtti.

Başta Uludağ olmak üzere Bursa’nın mevcut turizm potansiyelini gerektiği gibi kullanamadığını ifade eden Gülçimen, yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludağ’da yeniden düzenleme yapılacağını duyurması ile olumlu bir süreç başladığını vurguladı. Gülçimen, İstanbul’a çok yakın olan Bursa’nın atıl turizm potansiyelinin harekete geçilmesi için iyi bir planlamaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bursa Platformu Derneği olarak yaklaşık bir yıl önce bu konulara dikkat çektiklerini hatırlatan Suat Gülçimen, “Uludağ’ın Türkiye’deki diğer kış turizmi merkezlerinin çok gerisinde kaldığını, pistlerinin bakımsız olduğunu, konaklama tesislerinin çağın gerisinde kaldığını, ciddi bir otopark ve ulaşım sıkıntısı yaşandığını söyledik. Bu uyarımız basın yayın organlarında geniş yankı bulunca sayın Başbakanımız bir açıklama yapıp Uludağ’ın yeniden turizme kazandırılacağını müjdeledi” diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’nın turizm potansiyelini harekete geçirmek için bir süredir ciddi çalışmalar içinde olduğunu kaydeden Gülçimen, Altepe’nin Uludağ’daki yetki karmaşasına son vermek için önemli girişimler yaptığının altını çizdi.

Gülçimen, “Uludağ’da bir sürü kurum ve kuruluş söz sahibi. Bu yüzden de hiç kimse yatırım yapamıyor. İkinci yerleşim bölgesinde de birinci bölgeye benzer sorunlar var. Başkan Altepe bu duruma son verebilmek için Uludağ’da tam yetki istedi ve kısa süre önce alt yapı yetkisini aldı. Şimdi de Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Uludağ’ın planlamasını yapıyor.” dedi.

Olumlu başlayan sürecin tamamlanması ile Uludağ’ın yeniden eski önemini kazanacağını söyleyen Gülçimen şöyle konuştu:

“Sayın Recep Altepe doğru adımlar atmak için iyi bir ön hazırlık yapıyor. Dünyadaki ve Türkiye’deki bütün kayak merkezlerini mercek altına aldı. Bizim teklifimiz öncelikle Uludağ’ın ulaşım meselesinin çözülmesidir. Kayak merkezlerinin olduğu bölgeye teleferik ve tren ile ulaşım mutlaka sağlanmalıdır. Konaklama Bursa için de planlanmalıdır. Böylece Uludağ’ın su kaynaklarının kirlenmesinin de önüne geçilir ve gelen turistler Bursa’da vakit geçirip para harcarlar. Kayak pistleri dünya standartlarına çıkarılmalı, tek bir kart ile bütün telesiyej ve pistlerin kullanıma olanak sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır”.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 16:56:02
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 16:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?