4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ’da yeni sezon zirvesi

ULUDAĞ’DA YENİ SEZON ZİRVESİ

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da sorunsuz bir kış dönemi için, valilik başkanlığında yapılan Uludağ Milli Parkı Birinci ve İkinci Gelişim Bölgesi Koordinasyon Komitesi toplantısında yeni sezonda alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Uludağ Polis Evi’nde yapılan toplantıda Vali Harput ve Başkan Altepe’nin yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya’nın yanı sıra ilgili kamu kurumlarının müdürleri, otel sahipleri, işletmeciler ve kayak öğretmenleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe koordinasyon toplantısının önemine değinerek, bu toplantının yeni bir dönem ve yeni bir anlayışın göstergesi olduğunu söyledi. Bugüne kadar Uludağ’da sezon öncesi böyle geniş katılımlı bir toplantının yapılmadığının altını çizen Başkan Altepe, “Asıl amacımız Uludağ’ın Bursa’dan yönetilmesini sağlamak. Uludağ’a özel bir yasa çıkarılarak, sadece oteller bölgesini değil tüm bölgeyi kapsayacak şekilde ele almak gerekli. Altyapı yetkilerinde olduğu gibi tüm yetkiler yerel yönetime devredilmeli. Uygulama imar planları hazırlanıyor. İnşallah bu sıkıntıları çözüp, Uludağ’da sorunsuz bir sezon geçirmeyi amaçlıyoruz. Amacımız Uludağ’a herkesin gelmesi. Bu toplantı da iyi bir sezon geçirileceğinin habercisidir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, asıl hedefin Uludağ’ın Bursa’dan yönetilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

“2011’DE SORUNSUZ BİR ULUDAĞ HAYAL EDİYORUZ”

İşletmecilerin, ulaşımdan otoparka, umumi tuvaletten itfaiyeye kadar birçok konuda yaşanan sıkıntıları dile getirdiği toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Şahabettin Harput, 7 bin 500 yatak kapasitesiyle geniş kitlelere hitap eden Uludağ’ın sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de gözbebeği olduğunu söyledi. Yeni sezon öncesi tüm muhatapları bir araya getirerek önemli bir adım attıklarına işaret eden Vali Harput, “Uludağ’da bugüne kadar yaşanan sorunların nihai çözümü 1/1000 ve 1/5000’lik planların hazırlanmasına bağlıdır. Nereye otopark, nereye tuvalet, nereye spor tesisi yapılacağı belirlenecek. Böylelikle sorun tüm yönleriyle net olarak belirlenip, Uludağ’ın önü açılmış olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ciddi şekilde konuyu sahipleniyor. Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Bakanımız Faruk Çelik de konuyu yakından takip ediyor. İyi bir işbirliği ve koordinasyonla sıkıntıları bu yıl sona erdirmeyi ve 2011’de sorunsuz bir Uludağ hayal ediyoruz” diye konuştu.

Kış sezonu boyunca her 15 günde bir yapılacak toplantılarla bölgenin eksikliklerinin giderilmesi ve tatilcilerin sorunsuz bir sezon geçirmeleri hedefleniyor.

ULUDAĞ’DA YENİ SEZON ZİRVESİ
ULUDAĞ’DA YENİ SEZON ZİRVESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 20:31:00
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 11:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?