4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Uludağ'ı Davos yapacağız'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ'ı Davos yapacaklarını belirterek, bunun için öncelikle çok başlılığı sona erdirip yetki karmaşasına nokta koyacaklarını söyledi.

Bursa Valiliği'ni ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ'daki yetki karmaşasını sona erdirmek ve yaşanan diğer meselelere çözüm bulmak için çalıştıklarını belirterek, "Uludağ'a çok büyük önem veriyoruz. Zaten Başbakanımız da Uludağ'ı Davos yapmak için bize talimat verdi. Uludağ'ın dünyanın en güzel turizm mekanlarından biri olması için çalışıyoruz. Bu konuda çeşitli yarışmalar yapıldı" dedi.

Uludağ'da estetikten mahrum tesisler istemediklerini ifade eden Eroğlu, "Biz artık iptidai tesisler istemiyoruz. Her şeyiyle dört dörtlük mükemmel tesisler yapmak istiyoruz. Estetiğe, çevreye, tabiata önem veren bir anlayışla yarışmalar yapıldı. Şu anda planlar hazırlanıyor. Uludağ ile alakalı muhteşem bir dönüşüm birinci ve ikinci bölgede uygulanacak. Bundan turizmciler de istifade edecek" diye konuştu.
Bu haliyle Uludağ'ın turist çekmesinin mümkün olmadığının altını çizen Eroğlu şunları söyledi.

"Turistler başka yere kayıyor. Uludağ Bursa'nın markasıdır. Bu yüzden bu meseleyi en üst seviyede tutarak gerekli çözümleri üretmeliyiz. Valilik, belediye ve Milli Parklar Genel Müdürlü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bir araya gelerek, herkesin mutabık kalacağı bir sonuca varmalıyız. Sosyal ve alt yapı meselesi çözülecek. Her sıkıntı sona erecek, Uludağ'da tek yetkili olacak."
Ardından Bakan Eroğlu, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa milletvekilleriyle toplantı yaparak, Uludağ ile alakalı neler yapılacağını görüştü.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 18:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?