5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Uludağ'ın gölleri büyülüyor

ULUDAĞ'IN GÖLLERİ BÜYÜLÜYOR

Bursa'nın hayat kaynağı olan Uludağ'daki buzul göller doğa meraklılarını büyülüyor. Yaz ve kış güzelliğini koruyan Uludağ'daki göller, herkesi cezbederken, doğa fotoğrafçıları ise Uludağ'ın güzelliklerini fotoğraf karelerine sığdırıyor.

Türkiye'nin önemli zirvelerinden olan 2 bin 543 metre yükseklikteki Uludağ'da bulunan bir kısmı yazın kuruyan 7 sirk gölü ziyaretçilerini büyülüyor. Kara göl, Kilimli göl, Aynalı göl, Buzlu göl ve yazın kuruyan Heybeli gölleri, doğa fotoğrafçılarının karelerinden kaçmıyor. Çeşitli rivayetlerle anlatılan, dipsiz göl adıyla da bilinen Kilimli Göl'den Alaçam istikametine giden patika ile 10 dakikada ulaşılabiliyor. Zirvenin altında kalan Kara göl adına yakışır bir şekilde ürpertici görünüm veriyor.

Uludağ'ın zirvesindeki göller bölgesine yapılan yolculukta, doğa meraklıları zirveye ulaşmadan önce her açıyı karelere sığdırıyor.

Türkiye'nin köklü su firmalarının hemen hemen hepsinin üzerindeki etikette 'Uludağ'ın zirvesinden' ibaresi yer alıyor. Yurt içi ve dışından gelen binlerce insan Uludağ'ın yeşilini görünce rahatlıyor. Zirvedeki oksijenini ciğerlerine çeken herkes zirveye hayran kalıyor.

 

GÖLLER CEZBEDİYOR

Yaz ve kış farklı güzellikler sunan Uludağ'da Göller ve zirveye 2 ayrı güzergahtan gidiliyor. Birinci güzergah Oteller Bölgesi'nden Volfram madenlerine araçla, oradan da Apollo kelebeklerinin eşlik ettiği patikalarla zorlu ve yorucu parkur takip ediliyor. İkinci güzergah ise Alaçam ya da Alaçam ya da Hamidiye Köyü'nden traktör ya da arazi aracıyla önce göller yöresine sonra ise zirveye ulaşılıyor. Harika manzarayı fotoğraflamak için birbirleriyle yarışan insanlar, yer yer bulutların çöktüğü ve güneşin

ısıttığı doğada gezmenin keyfini çıkartıyor. Doğanın eşsiz güzellikleri arasında yolculuk yapan insanlar, zirveye çıkmama korkusunu mutlu sonla noktalıyor. Seyahat esnasında bazı vatandaşlar, bir süre dinlendikten sonra pes etmeden gezisini devam ettiriyor.

 

DOĞASEVERLER ULUDAĞ'IN ATMOSFERİNE KAPILIYOR

Bazı vatandaşlar muhteşem atmosferi gece saatlerinde de değerlendirmek için kamp kurmayı tercih ediyor. Geceleyin doğanın sesiyle uykuya dalan doğaseverler, sabahın ilk saatlerinde soluğu zirvedeki göllerde alıyor. Aynalı göl, Kara göl, Kilimli göl, buzlu göl ve heybeli göllerinden birisine giren vatandaşlar, sıcaktan kavrulan bedenlerini karlı suya daldırarak rahatlamanın keyfini çıkartıyor. Kara Göl kıyısında serinleyen doğaseverler, uzaktan kilimi andıran 'Kilimli Göl'e uğramadan da geçmiyor.

ULUDAĞ'IN GÖLLERİ BÜYÜLÜYOR
ULUDAĞ'IN GÖLLERİ BÜYÜLÜYOR
ULUDAĞ'IN GÖLLERİ BÜYÜLÜYOR
ULUDAĞ'IN GÖLLERİ BÜYÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 09:29:00
Güncelleme :21 Kasım 2010 Pazar 00:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?