3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uludağ'ın sorunları çözülecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara'daki temaslarından müjdeli haberlerle döndü.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nda, Uludağ’da söz sahibi olan tüm kurumların temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Altepe, ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Emlak Genel Müdürü Abdurrahman Kaya’yı ziyaret etti.

Altepe, toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük önem verdiği Uludağ’ın 50 yıldır çözüm bekleyen meselelerinin ele alındığını söyledi.
Genel Sekreter Yardımıcı Bayram Vardar’ın da katıldığı toplantıda, Uludağ’ın sorunlarından kurtulmasına yönelik atılacak adımlarla sağlıklı bir yol haritası çıkarttıklarını belirten Altepe, evvela yetki karmaşasının halledilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Altepe, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Yalınkılıç’ın yanı sıra, Uludağ’da söz sahibi olan tüm kurumların temsilcilerinin katıldığı Ankara’daki toplantıda yetki karmaşası konusunda mutabakata varılmasının Uludağ’ın geleceği açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Yalınkılıç da, Türkiye’deki 41 Milli Park içinde ilk 10’un arasında yer alan Uludağ’ın sorunlarına çözüm üretilmesine yönelik Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanlığı görevi sırasında da büyük gayret gösterdiğini vurgulayarak, “Başkanımızın ısrarlı takipleri neticesinde sürdürülen çalışmaların mutabakatla sonuçlanması bizleri de sevindirdi” dedi. Yalınkılıç, Uludağ Milli Parkı’nın 1/25000 Ölçekli Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı’nın ilgili kurumların taleplerinin de ele alınmasının ardından uygulanmasına başlanacağını söyledi.

Başkan Altepe, toplantı sonrasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ziyaret etti. Başkan Altepe, Bakan Günay’a Uludağ ile ilgili yaptıkları çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Günay da, Altepe’yi kararlılığından dolayı kutladı. Altepe, ziyarette bu dönemde gerçekleştirecekleri tarihi ve kültürel mirasa yönelik çalışmalarla ilgili Bakan Günay’a bilgi verdi. Başkan Altepe, Ankara temaslarında Milli Emlak Genel Müdürü Abdurrahman Kaya’yı da ziyaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:57:47
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 14:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?