4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uludağ'ın temizliği Osmangazi'de

Bursa'da turizmin merkezi olan Uludağ'ın temizlik işleri Osmangazi Belediyesi'ne geçti. Daha önce Milli Parklar Müdürlüğü'nün çöp kamyonlarının topladığı Çobankaya ve Sarıalan'daki çöpleri artık Osmangazi Belediyesi ekipleri toplayacak.

Kirazlı Beldesi Belediyesi'nin kapatılması ile hizmet sınırları genişleyen Osmangazi Belediyesi Uludağ Milli Parkı'nın temizlik işlerini de üstlendi. Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın talimatı ile köpeklerin devirerek etrafı kirlettiği için rahatsızlık veren çöp varillerinin yerine kapaklı konteynerler dağıtıldı. Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri Sarıalan ve Çobankaya Bölgesi'nde kampçılarla, günü birlikçilerin yoğun olarak bulundukları yerlere yaklaşık 50 adet konteyner dağıttı.

Haftanın 3 günü Uludağ'a çöp almaya çıkan temizlik ekipleri de pikniklerin yoğun oldukları hafta sonu bir defa olmak üzere aksatmadan çöpleri topluyorlar. Çadır sakinleri Osmangazi Belediyesi'nin hizmetinden memnun kalırken, Bakacak istikametine doğru halen yolun kenarında duran bazı varillerinde konteynerlerla değiştirilmesi talep ediliyor.
Diğer taraftan orman içinde piknikçilerin bıraktığı veya rüzgarın etkisiyle dağılan poşet ve çöplerin toplanması ise halen Milli Parklar Müdürlüğü sorumluluğunda bulunuyor. Ancak bu sahalarda Milli Park ekiplerinin yeterli bir temizlik çalışması bulunmuyor. Vatandaşların da çöp konusunda hasassiyet göstermemesi sebebiyle orman içlerinde oluşan çirkin çöp manzaraları doğa severleri üzüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 12:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?