3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uluslararası 16 Yaşaltı Futbol Turnuvası başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Fan Clup ile ortaklaşa organize ettiği ve iki yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası 16 Yaşaltı Futbol Turnuvası gerçekleştirilen seremoni ve açılış maçı ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Recai Ekmekçi, Merinos Stadyumu'ndaki açılış maçı öncesi yaptığı konuşmada, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirtti. Bursa'nın Türkiye ölçeğinde en genç ve eğitimli nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Ekmekçi, "Bir yandan yeraltı ve üstü yatırımlarıyla kentin sorunlarına çözümler üretiyoruz. Diğer yandan vizyon projelerle Bursa'mızın marka kent olmasına çalışıyoruz. Ayrıca gençlerimize yaptığımız yatırımlarla geleceğimize de yatırım yapıyoruz. Çünkü barış içinde yaşayan toplumların ve huzurlu bir dünyanın, ancak özgür düşünceli, değerlerinin farkında, evrensel doğrulardan haberdar ve hayatın güçlükleriyle baş edebilecek donanımlı ve yetenekli gençler ile kurulabileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Başkanvekili Ekmekçi, Bursa'da sosyal ve kültürel olduğu gibi sporda da düzenlenen uluslararası etkinliklerle farklı kültürlerden gelen gençler arasında sevgi ve kardeşlik köprüsü oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Fan Cup'ın da bu kapsamdaki etkinlikler arasında yer aldığını ifade eden Ekmekçi, bu yıl 2.'sini düzenlenen Fan Cup sayesinde gelecek nesillerin emanet edileceği gençlerin şimdiden kaynaşmalarının sağlandığını sözlerine ekledi. Ekmekçi, Fan Cup Uluslararası Futbol Turnuvası'na katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Merinosspor Kulübü Başkanı ve Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Osman Çelik de, Balkanlar ağırlıklı olmak üzere dünyanın dört tarafından spor aşkıyla dolu gençleri Bursa'da buluşturan Büyükşehir Belediyesi ve Fan Clup'a teşekkür etti. Çelik, gençlerin spor yaparken, Türkiye'yi ve Bursa'ya tanıma fırsatı bulacakları, ülkelerine gittiklerinde yapacakları tanıtımın ise ülke açısından önemli olduğunu söyledi.
Fan Clup Başkanı Ali Ademoğlu ise Fun Cup'ın gençlerin rekabet içerisinde paylaşmayı öğrendikleri bir organizasyon olduğunu söyledi. Kazanmanın, tanışmak, dostluk kurmak, ülkeler arası kardeşlik köprüleri oluşturmak kadar önemli olmadığına dikkati çeken Ademoğlu, Fan Cup'a katılan her sporcunun Türkiye'nin kültür elçisi olarak kabul edildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından sporcular tribünlerin önünden seremoni geçişi yaparak taraftarları ve protokolü selamladı. Geçişin ardından ise turnuvanın ilk karşılaşması olan Bursaspor-Gençlerbirliği maçının başlama düdüğü çaldı. Bir saat süren zorlu mücadelenin ardından konuk ekip Gençlerbirliği ilk yarıda Soner Aydoğdu'nun 17. dakikada penaltıdan ve Caner Yılmaz'ın 21. dakikada attığı goller ile ev sahibi Bursaspor'u 2-0 yendi.

Turnuvanın son maçı 29 Haziran Cuma günü yapılacak. 6'sı yabancı 10 takımdan toplam 250 sporcusunun katıldığı turnuvada bu yıl Türkiye'den Bursaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Merinosspor, Makedonya'dan FC Macedonia, Romanya'dan FC Brasov, Bulgaristan'dan CSK Sofia, Çek Cumhuriyeti'nden SK Slavia Prague, Azerbaycan'dan Qarabağ ve Bosna Hersek'ten FK Velez Mostar şampiyonluk için mücadele verecek.
iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut yıldırım IP: 78.186.70.xxx Tarih : 12.05.2008 17:12:15

ben mesut ben 15 yaşındayım bende jatılmak isityorum ağrı sanayi sporda oynuyorum bende futbolcu olmak istiyorum tel 05457255700 saygılarımla