3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uluslararası eroin operasyonunda 6 tutuklama

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde Amerika'nın uluslararası uyuşturucu ile mücadele birimi DEA ve Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Şahin" adlı uluslararası eroin operasyonu kapsamında Bursa'da gözaltına alınan 6 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında 6'sı yurtdışında olmak üzere toplam 12 şahıs tutuklanmış oldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa merkezli Afganistan, Kırgısiztan ve Kazakistan'da üretilen uyuşturucu maddeleri, Türkiye ve Doğu Avrupa üzerinden Hollanda ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerine bermuda pantolonlar içerisinde sevk ettikleri belirlenen 15 kişiye yönelik 1.5 yıl önce çalışma başlatılmıştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınan M.Y. (46), kardeşi M.Y. (44) ile örgüt üyesi İ.Ö. (33), F.Ö. (33) ile A.Y. (46) Bursa'da, C.Y. ise (45), Gaziantep'te yakalanmıştı. 49 kilo eroinin ele geçirildiği operasyonda mahkemeye sevk edilen 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Operasyon kapsamında tutuklu sayısı yurtdışındaki kişilerle birlikte 12'ye çıktı. Halen 3 kişinin de arandığı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 15:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?