3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uluslararası Halk Dansları yarışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ 7 Temmuz Salı günü başlıyor.

Dünya ülkelerini dostluk bağıyla Bursa'da buluşturan 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', 7 Temmuz Salı ile 12 Temmuz Pazar tarihleri arasında kentin her köşesinde barış ve kardeşlik rüzgarları estirecek.

Bu yıl 22 ülkeden 700 dansçı ve müzisyenin katılacağı yarışmanın korteji, 7 Temmuz Salı günü saat 18.30'da Cumhuriyet alanından başlayacak. Bursa’da renklerin eğlenceli dansına ev sahipliği yapacak olan yarışmanın açılış töreni ise aynı gün saat 21.00’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak.

Bursa’ya gelen halk oyunları ekipleri, 8 Temmuz Çarşamba, 9 Temmuz Perşembe ve 10 Temmuz Cuma günleri saat 18.30 ile 20.00 saatleri arasında Huzurevi, Hürriyet, Orhangazi Parkı ile Mudanya ve Kestel’de; saat 21.00’da da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Kent Müzesi Amfi Tiyatrosu ve Yıldırım’daki Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda mahalli danslarını Bursalılar için sahneleyecek.

Finale kalan ekipler, 12 Temmuz Pazar akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda, alanında usta isimlerin yer alacağı jüri karşısında 'Altın Karagöz' ödülü için yarışacak. Türkiye'nin ve Bursa'nın adını dünyaya duyuran 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na bu yıl Bulgaristan, Bosna Hersek, Endonezya, Kosova, Kostarika, Danimarka, Kazakistan, Kıbrıs, Kore, İtalya, Macaristan, Senegal, Yunanistan, Gürcistan, Cezayir, Portorico, İspanya, Karaçay Çerkez Cumhuriyeti, Martinik Adaları, Polonya, Çin ve Mısır’dan halk dansları ekipleri katılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 15:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?