4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uluslararası Su Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ülkemizde ilk kez hayata geçirdiği Uluslararası Karikatür Bienali kapsamında düzenlenen "Mavi Altın; Su" başlıklı karikatür yarışmasının ödüllü eserleri, Uluslararası Su Sergisi'nde görücüye çıktı.

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi (American Museum of Natural History) tarafından üretilen Su Sergisi, Coca-Cola ve UNDP ortak projesiyle Türkiye'ye geldi. Su sorunları hakkında bilinç kazandırmak amacıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Coca-Cola şirketi tarafından yürütülen, "Her Damla Değer Katar" projesi çerçevesinde Türkiye'ye getirilen Su Sergisi'nin açılışı, UNDP Türkiye Temsilcisi Mahmood Ayub ve Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı Ahmet Bozer'in ev sahipliğinde gerçekleşti. İTÜ
Maslak Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi'nde yapılan açılışa Coca-Cola Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent'in yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve UNDP Direktörü Cihan Sultanoğlu katıldı.

Dünyada yaşanan su sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm sağlamak amacıyla konusunu "Mavi Altın, Su" olarak belirleyen 1. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması, düzenlendiği yıl dünyada büyük ses getirmişti. 5. Dünya Su Forumu dahilinde gerçekleştirilen Uluslararası Su Sergisi'ne entegre olan yarışma sergisi, başarısını bir kez daha kanıtladı. Burfaş Genel Müdürü İbrahim Er, dünyanın en büyük su sergisine Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak katılmaktan dolayı gurur duyduklarını söylerken, karikatürlere gösterilen ilginin yoğunluğunun da mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Dünyaya hayat veren en önemli kaynak olan suyun korunması için farkındalık yaratma hedefiyle yola çıkan sergide yer alan interaktif uygulamalar ve kurgular, 7'den 70'e herkesin suyun özelliklerini keşfetmesine yardımcı oluyor. Suyun doğal hayata ve insan hayatına neler kattığını gözler önüne seren sergi, 10 farklı bölümden oluşuyor. İnsanların su kullanım alışkanlıklarına, sağlıklı suya ulaşmaya kadar birçok örneğe ve öyküye yer veriliyor.

Dünyanın en büyük uluslararası su sergisi, İstanbul'daki 25 ilköğretim okulundan bin öğrenci ve velisini de çeşitli etkinliklerle misafir edecek. 5. Dünya Su Forumu'nun resmi yan etkinliği olarak tescil edilen sergi, "Her Damla Değer Katar" projesi çerçevesinde 14 Haziran'a kadar İTÜ Maslak Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi'nde ziyaret edilebilecek. Su sergisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler "www.susergisi.com" adlı siteden yararlanabilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?