6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uluyol'a bölge katlı otoparkı

ULUYOL'A BÖLGE KATLI OTOPARKI

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi kent içi trafik yoğunluğunun yaşandığı Uluyol Caddesi üzerine katlı otopark yapıyor.

Mekanik otopark sistemlerinin de kullanılacağı iki katlı otopark, 128 araç kapasiteli olacak. Adliye Binası'nın karşısında yer alan otopark yer altında 2 bin 103 metrekare, yer üstünde de 2 bin 207 metrekare olmak üzere toplam 4 bin 310 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak. Otoparkın hazır olan projesinin onaylanmasıyla birlikte uygulama ihalesine çıkılacak. İnşaatı ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek temel atma töreniyle başalatılacak.

Osmangazi Belediyesi kent içi trafiği rahatlatmak, otopark meselesine köklü çözümler üretmek için önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Yine kent içi trafiğin en sıkışık olduğu bölgelerden biri olan ve 6 mahallenin yararlanacağı İntizam Otoparkı, 3 milyon liraya mal olan kamulaştırma çalışmasının ardından projeleri hazırlanarak ihale aşamasına geldi. İntizam Otoparkı 200 araçlık kapasitesiyle bölgeye ciddi bir rahatlama getirecek, diğer yandan da üstü yaşam alanı olarak düzenlenecek ve bölgenin bu yönde de eksikliğini giderecek bir çalışma olacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki dönemde önemli otopark yatırımları gerçekleştireceklerini söyledi. Hedeflerinin 5 yılda 5 büyük otoparkı Osmangazi'ye kazandırmak olduğunu ifade eden Dündar, "İntizam otoparkı modern yapısı ve üstündeki yeşil alan düzenlemesiyle bölgeye soluk aldıracak bir yatırım olacak. Çiftehavuzlar Otoparkı bölgenin otopark ihtiyacını önemli oranda karşılarken, buranın üstü pazaryeri olarak düzenlenecek. Çarşamba Katlı Otoparkı ise farklı projesiyle Bursa'ya yakışan bir çalışma olacak, yine buranın da üstü pazaryeri olarak düzenlenecek. Ahmet Paşa Mahallesi'ne bölgeyi rahatlatacak bir katlı otopark inşa edilecek. Uluyol Caddesi'nde Adliye Binası'nın karşısında gerçekleştirilecek olan Uluyol Bölge Katlı Otoparkı, Osmangazi Belediyesi'nin önemli yatırımlarından biri olacak. Burada mekanik otopark sistemleri de kullanılacak" diye konuştu.

Dündar, Uluyol Bölge Katlı Otoparkı'nda mekanik otopark sistemlerinin uygulanacağını belirterek, "Osmangazi ilçesinin en büyük sıkıntısı, yatırımlar için yer bulunamaması. Bizler de bulduğumuz her yeri gerekli bütün teknolojik imkanlardan yararlanarak, en iyi hizmet şekilde kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

ULUYOL'A BÖLGE KATLI OTOPARKI
ULUYOL'A BÖLGE KATLI OTOPARKI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 13:09:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 13:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?