3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

UMAKİT Türkiye 3'ncüsü oldu

Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümleri öğrencilerinden oluşan “Makine Topluluğu” (UMAKİT) ekibi, TÜBİTAK’ın düzenlediği 'Formula G-Güneş Arabaları Yarışması'nda Türkiye 3'ncüsü oldu.

Alternatif enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek için TÜBİTAK tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen 'Formula G-Güneş Arabaları Yarışması' bu yıl İzmir Pınarbaşı Pisti'nde yapıldı. 20 üniversiteden 26 güneş arabası takımının katıldığı ve 25 turdan oluşan yarışmada Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan UMAKİT ekibi “Timsah G-4” adlı güneş arabası ile üçüncü oldu.

Timsah G-4 ekibinde, Görkem Bodur, Emre Elibirlik, Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız, Kadir Güvenç, Ahmet Semih Parlak, Atakan Sarıoğlu, Kadir Yavuz Yenilmez, Volkan Şeker, Görkem Gürsoy, Baran Koçer, Akın Baran, Alper Altıner ve Gönül Biteker yer alıyor. UMAKİT ekibi, Dekan Prof. Dr. Sedat Ülkü ve kendilerine yardımcı olan bölüm akademisyenleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz’i makamında ziyaret ederek üçüncülük kupasını teslim etti. Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, öğrencilerin başarılarından büyük gurur duyduğunu, çalışmalarında her zaman kendilerine destek olacaklarını belirterek, öğrencilere sponsor olan firmalara da teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 17:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?