3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ümit ölünce telesiyej iptal edildi

Uludağ'da bir üniversite öğrencisinin kaybolduğu bölgeye giden telesiyej iptal edilirken, gencin emniyet bantlarının olmaması yüzünden kaybolduğu ileri sürüldü.

Uludağ'da snowboard yaparken siste kaybolan 20 yaşındaki Bilkent Üniversitesi öğrencisi Ümit Özgen, donmak üzereyken jandarma tarafından bulunmuş ancak hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti. Özgen'in maden ocakları bölgesine gitmek için kullandığı telesiyej, bu olaydan sonra iptal edildi. Söz konusu telesiyejin 2. bölgedeki otellere ait olduğu öğrenildi.

Ümit Özgen'in kaybolduğu maden ocakları bölgesinin çok tehlikeli olduğuna işaret eden kayak öğretmeni Şinasi Aksoy, "Vefat eden gencimiz dün öğle saatlerinde telesiyejle yukarı çıkmış. Hava dün çok kötüydü. Bu bölgede emniyet şeridinin olmaması yüzünden yolunu kaybederek Bursa istikametine inmeye çalışmış. Dere yatağına düşmüş. Buraya emniyet şeritlerinin yapılması lazım. O bölge çok tehlikeli bir mevki. Oraya çıkan telesiyejin iptal edilmesi ya da kesinlikle işaretlendirme yapılması gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 16:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
basak öner IP: 94.123.92.xxx Tarih : 25.01.2009 12:40:38

telesiyej iptal edilmedi biz 22 ocak tarihine kadar oradaydık ve halen çalışmaya devam ediyor.keşke gercekten kapatılmış olsaydı.